İSTİKLÂL MARŞI’MIZIN KABULÜNÜN 103. YILI KUTLANDI

İSTİKLÂL MARŞI’MIZIN KABULÜNÜN 103. YILI KUTLANDI

Hürriyet destanımız İstiklâl Marşı'mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü’nün 103.yıl dönümü dolayısıyla Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.  Programda konuşma yapan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün yıldönümünü kutlayarak konuşmasına başladı. İstiklal Marşımızın tarihimizi anlattığına, geçmişimizi unutmayarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerektiğine değinen Valimiz, “Bir ve beraber olacağız. Diri olacağız. Bu kurtlar sofrasında Yüce Türk Milletini, Misak-ı Milli sınırları içerisinde muasır medeniyetlere çıkaracağız” dedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle teknofest kuşağının, dünyaya nizam vermek adına yürüyen neslimizin,  Misak-ı Milli’ye, vatanına, bayrağına ve milletine daha çok önem vermesi gerektiğine değinen Vali Makas, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anarak, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İstiklal Marşının kabulünün tarihçesinin anlatıldığı törende İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dereceye giren öğrenciler tarafından İstiklal Marşımızın okunmasının akabinde "Korkma" adlı oratoryo gösterisi sahnelendi. Mehmet Akif Ersoy ve istiklâl mücadelesinin tüm kahramanlarının rahmet ve minnetle anıldığı programda duygu dolu anlar yaşandı. Oratoryo gösterisinin ardından program sona erdi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız