İstiklal Marşımızın verdiği mesajları anlamamız lazım

İstiklal Marşımızın verdiği mesajları anlamamız lazım

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Kırıkkale Milletvekili aday adayı Av. Halil Öztürk 12 Mart İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Türk Milletinin milli mücadele azim ve kararlılığını bağımsızlık d

MARŞIMIZIN MANEVİ DEĞERİ YÜKSEK

Öztürk, “12 Mart 1921 tarihinde Meclis tarafından milli marş olarak kabul edilen İstiklal marşının maddi ve manevi her türlü zorluğa göğüs geren özgürlük ve var olma mücadelesinin günümüzdeki tezahürü ve emanetidir. Milletimizin içindeki istiklal ateşini alevlendiren mücadele azmini güçlendiren ve milletimizi tek yürek tek yumruk haline getiren eşsiz bir eser, manevi bir semboldür. Her Türk evladı istiklal marşının gücünü hissetmeli verdiği mesajları kavramalı ve hayat felsefesini bu bağlamda değerlendirmelidir. İnanıyorum ki; Aziz Türk Milleti kendisine armağan edilen İstiklal Marşı’nı daima kalbinde hissedecek, her zaman ve her yerde coşkuyla, gururla söyleyecek, bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyecektir” dedi.

İSTİKLAL MARŞI BİR DAHA YAZILMASIN

İstiklal Marşımızın şairi büyük mütefekkir Mehmet Akif’in büyüklüğüne de değinen Öztürk, “İstiklal mücadelemizi şiirleştiren her kelimesine bir duygu yükleyen Mehmet Akif’ önemli ve anlamlı bir duruş sergileyip İstiklal Marşını milletimize ve ordumuza armağan etmiştir. Her söylenildiğinde bizleri duygulandırdığı ve geçmişi hatırlattığı için ona minnettarız. Umarız ki onun verdiği mesajlara sahip çıkarız ve bir daha İstiklal Marşının yazılmasını umut eden bağımsızlık mücadelesi vermek zorunda kalmayız. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabul edilişinin 94. yıldönümünü kutluyorum. Milli mücadelenin tüm kahramanlarını ve milli mücadeleyi destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy’u ve bu mücadelenin diğer kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ