İstiklal Marşımızın kıymetini bilelim

İstiklal Marşımızın kıymetini bilelim

İstiklal Marşı`nın yazarı Mehmet Akif Ersoy`un torunu Selma Argon, Kırıkkale Valisi Ali Kolat`ı ziyaret etti. Mehmet Akif Ersoy`un torunu Selma Argon, İstiklal Marşı?nın kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

ÇOK YÖNLÜ BİR İNSAN

Ziyarette konuşan Vali Kolat, Mehmet Akif Ersoy`un birçok ülkenin az yetiştirdiği ve Türkiye`nin de nadir şahsiyetlerinden biri olduğunu belirterek, Ersoy`un çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğunu kaydetti. Mehmet Akif Ersoy`un torunu Selma Argon ise dedesinin her yönünü gençlere ayrı ayrı anlatmak ve onu iyi tanıtmak olduğunu söyledi. Milli şair Mehmet Akif`in tek yönlü bir insan olmadığını aksine çok yönlü bir insan olduğunu ifade eden Argon, şöyle konuştu:

AMACIMIZ AKİF?İ HER YÖNE İLE ANLATMAK

``Mehmet Akif Ersoy`un, filozof, yazar, vaiz, gazetecilik, şair, veteriner, bilim adamı o kadar çok yönü var ki. Birçok çocuk bunları bilmeyebilir. Bizim dernek olarak amacımız çok iyi bir şekilde onu anlatabilmek, tanıtabilmek. Safahat`ta yazılı olanları çocuklara izah edebilmek. Nerelerden, nerelere geldiğimizi bilincine varmalarını istiyoruz. Çünkü çok güçlüklerden bugünlere geldik. Hiç bir şey bize hazır gelmedi, çocukların bunları bilmesi gerekir. O zaman ki vatan ile şimdi yaşadığımız vatanımız arasındaki fark çok uğraşılarak bize hediye edildi ve bu hediyenin kıymetini bilmek için de dedem ve onun gibi insanların uğraşlarını çok yakından anlamak, çok iyi tanımak gerek diye düşünüyorum.``

KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Ziyarette, Mehmet Akif Ersoy Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyesi Fatih Bayhan ile Dr. Ali Güler`de hazır bulundu. Bayhan, Kırıkkale Valisi Ali Kolat`a, ``Gençler İçin Safahat Mehmet Akif Ersoy`` kitabını hediye etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ