İstiklal Marşı Ölümsüzlüğün Eseridir

İstiklal Marşı Ölümsüzlüğün Eseridir

Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, 12 Mart 1921 İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Akçay, ‘Milletimiz, kurduğu güçlü devletlerle tarihe damgasını vurmuş, medeniyete eşsiz katkılarda b

KAHRAMANLIĞI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMİŞTİR

Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, 12 Mart 1921 İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Akçay, ‘Tarih boyunca, fedakârlığı, birlik ve beraberliği, vatan sevgisi ile büyük kahramanlıklar gösteren aziz milletimiz, hür ve müstakil yaşayarak bugünlere gelmiştir. Milletimiz bağımsızlık mücadelesini Kurtuluş Savaşında birbirine kenetlenerek, birlik ve beraberliğinden aldığı güçle eşsiz bir direnişe ve şahlanışa imza atmıştır. Bağımsızlık sürecinde aktif rol alan ve eşsiz dizeleriyle halkımızın hislerine tercüman olan büyük mütefekkir, şair, dava adamı Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı`yla bu kahramanlığı ölümsüzleştirmiştir’ dedi.

ASIM NESLİNİN İNŞAASINI SÜRDÜRECEĞİZ

Akçay, ‘Türk milletinin kahramanlığının, vatan sevgisinin, hürriyet tutkusunun, karakterinin ve eşsiz mücadelesinin ölümsüzleşen anıtı İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy`un kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. Nitekim Mehmet Akif`in de İstiklal Marşı`nı tüm eserlerini topladığı Safahat`a almayıp milletimize mal etmesi ve ordumuza ithaf etmesi bunun en güzel göstergesidir. Biz Ak Parti olarak muhafazakâr ve demokrat bir partiyiz. Bizim muhafazakârlığımız eski olanın değil, eskimeyenin muhafazasıdır. Ak Parti için muhafazakârlık sosyal ve kültürel değerlerimizi bizi biz yapan, bize has özellikleri ve güzellikleri günümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden üreten bir siyasettir. Akif’in de arzu ettiği Asım nesli bizim siyasetimize ve bizden beklediği ölçüdür ve biz inşallah bunu inşasını devam ettireceğiz’ ifadelerine yer verdi.

RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUM

Akçay, ‘Bizler bugün bu mücadeleyi, kültür ve sanatta, bilim ve teknolojide, ekonomide, hayatın bütün alanlarında ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, çocuklarımıza daha demokratik daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için yapıyoruz. Şehitlerimize ve bize bu cennet ülkeyi miras bırakan atalarımıza karşı en büyük sorumluluğumuz budur. İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü`nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, Mehmet Akif Ersoy`u, İstiklal Savaşı`nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum’ dedi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ