İstiklal Marşı, 94 yıllık mesajdır

İstiklal Marşı, 94 yıllık mesajdır

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Ahmet Önal, O gün, o koşullarda `korkma` demek, bugüne de ışık tutan bir mesajdır. Bu mesaj, nereden ve kimden gelirse gelsin zorbalığa boyun eğilmemesini is

İSTİKLAL MARŞIMIZ `KORKMA` DİYE BAŞLIYOR

Günümüzden 94 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşımızın `Korkma` diye başladığını vurgulayan Önal, “O gün `Korkma` demek, ‘En güç koşullarda bile işgale, isyana, her tür iç ve dış zorbalığa, tehdide bedel ödemeyi göze alarak kararlılıkla karşı çık’ demektir. O gün, bağnazlıklarını son noktaya taşıyarak Osmanlı’nın sonunu hazırlayan yobazlar, bugün de aynı oyunu sergileyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin sonunu hazırlamaya çalışmaktadırlar.

‘KUVAYI MİLLİYE’ RUHUYLA DEVAM EDİYORUZ

“Cumhuriyet Halk Partililer olarak bizler ‘Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin’ gönüllü savunucuları olarak çıkmış olduğumuz bu şerefli ve aydınlık yoldan asla dönmeyeceğiz” diyen Önal, “O zaman vatanı ve Türk Milletini savunmayı ‘Kuvayı Milliye’ ruhuyla nasıl bir görev addettiysek, bugün de aynı heyecan ve duygularla yine ve yeniden, Vatanı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni savunma sorumluluğunu üzerimizde hissediyoruz. İstiklal Marşı`nın kabulünün 94. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı`nın şairi Mehmet Akif Ersoy olmak üzere bağımsızlık savaşı kahramanlarını, şehit ve gazileri minnetle ve şükranla anarken hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ