İstiklal Marşı, milletimizin ortak yürek atışıdır

İstiklal Marşı, milletimizin ortak yürek atışıdır

ÖZEL GÖZDESEN KOLEJİNDEN TARİHE ANLAMLI DOKUNUŞ

ÖZEL GÖZDESEN KOLEJİNDEN TARİHE ANLAMLI DOKUNUŞ

İstiklal Marşı, milletimizin ortak yürek atışıdır

Şehrimizin başarılı eğitim kurumlarından Özel Gözdesen Kolejinde, İstiklal Marşının kabulünün 96. Yıldönümünde hazırlanan programla, bağımsızlığımızın destanı olan İstiklal Marşının öneminden bahsedildi.

İNSANLARIN BÖYLE ORTAK DEĞERLERE SAHİP OLMALARI GEREKİR

Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Kutay Parlakyıldız, Mehmet Albayrak ve Türkçe Öğretmeni Sevcan Naz Lüy rehberliğinden hazırlanan programda öğrenciler okudukları şiirlerle kimi zaman duygulandırdılar, kimi zaman da coşturdular. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Sevcan Naz Lüy, ?Toplumların dokusunu oluşturan dil, tarih, kültür, yurt, bayrak ve amaç birliği gibi öğelerdir. İnsanların böyle ortak değerlere sahip olmaları, onları bu kavram ve olgular etrafında birleştirir, böylece toplum olma niteliğine ulaştırılır. Bu değerler, toplumları anlamsız kalabalıklar olmaktan kurtararak toplum olabilme bilincine yükseltmektedir? dedi.

İSTİKLAL MARŞIMIZ ULUSAL KURTULUŞUMUZUN KUTSAL BİR DESTANIDIR

İstiklâl Marşımızın da, bu ortak değerlerimizden birisi olduğuna vurgu yapan Lüy, ?O da bizim birlikteliğimize anlam ve önem katan ulusal duygu birliğinin simgesini oluşturmaktadır. İstiklâl Marşı, bir anlamda toplumumuzun özgürlük ve ulusal egemenlik türküsüdür. Milletimizin ortak bir yürek atışıdır. İnsanlar ve toplumlar, ne kadar çağdaşlaşırsa çağdaşlaşsın, ne kadar evrenselleşirse evrenselleşsin, ulusal bilinçleri, inançları olmalıdır ve vardır. İstiklâl Marşımız, milletimizin zor günlerinde yüksek bir moral kaynağı olmuştur, olmaktadır. O, ulusal kurtuluşumuzun kutsal bir destanı olarak kabul edilmektedir? diye konuştu.

ZAMAN ZAMAN HÜZÜNLÜ VE DUYGULU, ZAMAN ZAMAN DA COŞKULU ANLAR YAŞANDI

Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinden Kutay Parlakyıldız´ın İstiklal Marşı´nın kabul hikâyesini, Mehmet Albayrak´ın da Bayrak şiirini okuyarak günün anlamını vurguladıkları programda öğrenciler de okudukları şiirlerle izleyenlere zaman zaman hüzünlü ve duygulu, zaman zaman da coşkulu anlar yaşattılar.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı