İstihdam her geçen gün artıyor

İstihdam her geçen gün artıyor

ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ

İstihdam her geçen gün artıyor

İŞKUR Genel Müdürü Dr. İsmet Köksal, son 5 ayda 1 milyon 100 bin artı istihdam sağlandığını ve çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

İSTİHDAM EKONOMİSİNE KATKI

?Çalışma Hayatında Milli Seferberlik´ çalışmaları kapsamında yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve istihdam ekonomisi hakkında bilgi edinmek amacıyla İş-Kur Genel Müdürü Dr. İsmet Köksal beraberinde MYK Başkan Yardımcısı Metin Karaman, İş Müfettişi Mehmet Kayhan Topaloğlu, İş Güvenlik Uzmanı Muhammet Reşit Aydos ile birlikte Kırıkkale´ye geldi. Köksal, İŞKUR İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, 2017 yılında Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı´nın başlatıldığını hatırlattı.

CİDDİ ANLAMDA BAŞARILIYIZ

Konya´da 6 Ocak´ta başlatılan seferberliğin ilk periyodunun başlığının "İstihdam Seferberliği" olarak belirlendiğini dile getiren Köksal, ?Bakanlık bürokratları 81 ilin tamamını 3 ay gibi kısa süre içinde 2 kez ziyaret ederek sosyal taraflarla ve vatandaşlarımızla bir araya gelmiştir. 1 milyon 100 bin istihdamın sağlandığı Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamındaki başarı, bize aynı zamanda vatandaşlarımız, işverenimiz, işçilerimiz ve il müdürlüklerimiz kapsamında da ciddi anlamda başarı getirdiğini gösterdi? diye konuştu.

İŞ KAZASINI MİNİMUMA İNDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Köksal, 13 Mayıs´ta da "İş Sağlığı ve Güvenliği" programının duyurulduğunu anımsatarak, seferberlik kapsamında, ölümle sonuçlanan iş kazalarını minimuma indirmeyi ve "Hedef Sıfır Deklarasyonu" ile bunları ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade etti. İş kazası ve meslek hastalıkları ile mücadelenin aslında bir kültür olduğunu vurgulayan Köksal, şöyle konuştu: "Hayat boyu öğrenme öğretisiyle çocuklarımızdan başlayıp, işçi ve işverenlere kadar uzanan konseptle bu talihsiz olayların önüne geçmeyi hedefliyoruz.?

ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ

?30 büyükşehirde başlattığımız bu projeyle beraber hızlı bir şekilde diğer illere de ulaşarak bakanlık ve il müdürlükleri vasıtasıyla işçi ve işverenlere, sivil toplum örgütlerine ulaşmayı hedeflemekteyiz. Bu kültürün oluşması, yaygınlaşması, kabul edilebilirliğinin artırılması bizim umudumuz. Sağlıklı ve güvenli bir gelecek adına başlatılan seferberlik programıyla iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin kurumsal düzeyde bir farkındalık oluşturmayı ve bu anlamda iş sağlığı ve güvenliği kapsamında karşılaşılan sorunlara yönelik çözümler geliştirmeyi hedefliyoruz? dedi.

SÜRE UZATILABİLİR

Köksal, 6 aylık olan Toplum Yararına Çalışma Projesinin (TYP) talepler doğrultusunda uzatılabileceğini belirterek, ?TYP, kurumların ihtiyacına göre belirleniyor. İhtiyaç programını kurumlara veriyoruz. Kurumların ihtiyaçları olursa uzatmak bizim için sıkıntı değil. Verdiğimiz kurumların talebi önemli. Eğer verdiğimiz işçilerle ilgili kurumlar talep ederse bu süreyi uzatırız? dedi.

İŞKUR´UN YENİ BİNASINI GEZDİ

?Sağlıklı ve güvenli bir gelecek adına başlatılan seferberlik programıyla; iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin toplumsal düzeyde bilinç ve farkındalık oluşturulacak, tarafların iş sağlığı ve güvenliği kapsamında karşılaştıkları sorunlara yönetmek çözümler geliştirilecektir? dedi. Konuşmaların ardından Köksal, beraberindeki heyetle birlikte İş-Kur´un yeni binasını gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı