İstediğimizi aldık

İstediğimizi aldık

PETROL-İŞ`TE SÖZLEŞME SEVİNCİ

İstediğimizi aldık

TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi'nde çalışan 720 sendikalı işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer, İmzalanan sözleşme işçiler arasında da olumlu karşılandı. İstediğimizi aldık” dedi.

OLUMLU KARŞILANDI

Kırıkkale Rafinesi'nde çalışan yaklaşık 720 işçiye müjdeyi veren Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer, 1 Ocak'tan itibaren başlayan ve 9'uncu oturumun gerçekleştiği görüşmelerin anlaşma ile sonuçlandığını açıkladı. Şube Başkanı Sefer, görüşmelerin TÜPRAŞ Yönetimi, Koç ve Petrol İş Sendikası'nın katılımı ile yapıldığını ifade ederek, İmzalanan sözleşme işçiler arasında da olumlu karşılandı. İstediğimizi aldık” dedi.

3 BİN 700 İŞÇİYİ İLGİLENDİRİYOR

Sefer, 4 rafineride çalışan yaklaşık 3 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşmaya vardık. Anlaşmaya göre işçilerimiz ilk 6 ay içerisinde yüzde 6.5, ikinci 6 ay için TÜFE endeksli enflasyon, üçüncü 6 ay için TÜFE endeksli enflasyon ve yüzde 0.75 ve dördüncü 6 ay için TÜFE endeksli enflasyon oranında zam alacak” dedi.

SOSYAL HAKLARDA İYİLEŞTİRME

Sosyal haklar konusunda da sözleşme görüşmelerinden istediklerini aldıklarını ifade eden Sefer, İmzalanan sözleşmeye göre işçilerimizin sosyal haklarında da iyileştirmeler yapıldı. Bu iyileştirme yüzde 15'lik bir artışı kapsıyor. Ayrıca yeni eklenen maddeye göre işçilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 300 lira ek yardım yapılacak” dedi.

İŞÇİLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kırıkkale'de 720, toplamda 3 bin 700 çalışanı görüşmelerde en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Sefer, Sözleşme işçilerimize ve Kırıkkale rafinerimize hayırlı olsun. İşçilerimizin haklarını korumak ve iyileştirme yapmak için çaba sarf ettik ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet