İŞTE 2023 İÇİN MUHTEMEL KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

İŞTE 2023 İÇİN MUHTEMEL KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI KOLLARI SIVADI

Kırıkkale’de havaların soğuması ile birlikte siyaset sahnesini sıcak günler bekliyor. 2023 Genel seçimlerine doğru Kırıkkale’de AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP’den kimler milletvekili aday adayı olacak? Liste nasıl şekillenecek??

PUSULA GAZETESİ KİMLERİN ADAY ADAYI OLACAĞINI MASAYA YATIRDI

Genel seçim hızla yaklaşırken gazeteniz Pusula Kırıkkale’de kimlerin milletvekili aday adayı olacağını masaya yatırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayının Recep Tayyip ERDOĞAN olduğu kesinleşirken, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusu belirsizliğini korurken; Milletvekili aday adayları kolları sıvayarak, yakın çevrelerinde ve çeşitli ziyaretlerde halkın nabzını tutmaya başladı.

AK Parti’de her yıl yapılan temayül yoklamalarının 2022 yılında da yapılması bekleniyor. AK Partili Milletvekili Aday Adayları ilk sınavlarını teşkilata karşı verecekleri sanılıyor. Mevcut Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan CAN’ın önümüzdeki seçim döneminde aday olmayacağını açıklamasının ardından kimlerin aday listesine gireceği tartışmaları başladı. En çok merak edilen isimler arasında Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet SAYGILI var. Mehmet SAYGILI’nın ise Genel Merkezden işaret alması durumunda seçim takvimi çerçevesinde görevinden istifa etmesi bekleniyor. ‘Partim nerede görev verirse ben görevimden kaçmam’ diyerek her platformda bu sözünü hatırlatan Başkan SAYGILI’nın aday adayı olmasına kesin gözle bakılıyor.

SAYGILI’nın yanında Ak Parti İl Başkanı Mustafa KAPLAN, Kırıkkale 23. Dönem Milletvekili Turan KIRATLI, 26. Dönem Milletvekili Abdullah ÖZTÜRK, Kırıkkale 26. Dönem Milletvekili Mehmet DEMİR, Ak Parti eski İl Başkanı Mürsel AKÇAY, yine eski İl Başkanı Nuh DAĞDELEN, İl Genel Meclis Başkanı Murat ÇAYKARA ve iş insanı Haydar ALBAYRAK gün itibarıyla öne çıkan isimler… İlerleyen aylarda listeye yeni aday adaylarının eklenmesi bekleniyor.

İYİ Parti’de mevcut İl Başkanı Bülent Şükrü ALTINIŞIK, yapılacak olan 3. Olağan İl Kongresinde aday olmayacağını duyurmuştu. Önümüzdeki Genel Seçimlerde İYİ Parti’den aday adayı olduğunu aylar önce duyuran Bülent ALTINIŞIK, şimdiden seçim çalışmalarına başladı. İYİ Parti’den iş insanı Orhan KILIÇ ve yine iş insanı Adnan DUMAN’ın da aday adayı olmaları bekleniyor. CHP’den mevcut Milletvekili Ahmet ÖNAL, iş insanı Recep Can AKBIYIK ile Mimar Ömer ELDEMİR’ın aday adayı olmaları dillendirilirken CHP’de milletvekili  sıralamasının ön seçimde yapılacağı tahmin ediliyor.

MHP’den ise mevcut Milletvekili Halil ÖZTÜRK, 25. Dönem Milletvekili Seyit Ahmet GÖÇER, İnşaat Mühendisi Melih KARAYOL ile Ankara Barosu avukatlarından Av. Emre İŞLER’in adı geçiyor.

Diğer siyasi partilerde ise kimlerin aday adayı olacağı belirsizliğini koruyor.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız