İşsizlerin umudu oldu

İşsizlerin umudu oldu

İŞKUR, Merkez belediye, 8 ilçe ve 2 belde belediyesi olmak üzere toplam 11 belediye ve 18 kamu kurum ve kuruluşları ile proje imzaladı. Proje çerçevesinde İŞ KUR'a kayıtlı 700 işsiz bu projelerde istihdam edilecek. İşçilerin ücret ve SGK pirimi İŞ KUR tar

9 AY SÜRELİ ÇALIŞMA  

İmzalanan protokol hakkında bilgi veren Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu’ Toplum Yararına Program İŞKUR’ un önemli projelerinden biri olduğunu belirterek. İşsizliğin yaygın olduğu dönemlerde İş Kurda kayıtlı işsizlerin kamu yararına işlerde çalıştırılmasıdır. Bu kamu yararına yapılacak işler, Çevre temizliği, Kamusal alt yapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işlerin yapılması, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı ve Erozyon engelleme çalışmaları gibi işlerde 9 ay süreli olarak çalıştırılmaktır” diye konuştu.

PROJE KAPSAMI

Merkez belediye, 8 ilçe ve 2 belde belediyesi olmak üzere toplam 11 belediyemiz ve 18 adet kamu kurum ve kuruluşları ile projeler imzalandı. İş Kura kayıtlı 700 işsiz vatandaşımız bu projelerde çalıştırılarak asgari ücret ve SGK pirimi İş Kur taragından ödenecek. Bu projelerin tamamı 15 Haziran 2015 tarihinde sonuçlanacağı, gelen ödeneğe göre projeler devam edeceği bildirildi. İl Müdürü Ulu “Bu kurumlardan Kırıkkale Belediyesinin de çevre düzenlemesi, mezarlık bakımı alt yapı yenilenmesi, park ve bahçe bakımı vb. diğer işlerin yapımı İş Kurda kayıtlı 190 işsiz vatandaşımız Kırıkkale Belediyesinde çalışarak yürütmektedir. Yine aynı işlerin yapılmasında 8 ilçe ve 2 belde belediyemizde de İş Kurda kayıtlı 230 kişi bu amaçla çalışmaktadır” ifadesini kullandı.

DİĞER KAMU KURUM VE KURULUŞLARDAN

Ulu “İl Müftülüğünde camilerin çevre düzenlenmesi ve temizliği, Orman işletmesinin ağaç dikimi ve kent parkının bakım ve düzenlemesi, Üniversite Rektörlüğünün çevre düzenlemesi ve ağaç dikimi, İl Kültür Müdürlüğünde çevre düzenlemesi ve kütüphanelerin çevre düzenlemesi, İl Özel İdarede ağaç dikimi çevre düzenlemesi vb. işler, Organize Sanayisinde ağaç dikimi ve çevre düzenlemesi ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarda buna benzer kamu yararına işlerde çalıştırılan İş Kurda kayıtlı 280 işsiz buralarda çalıştırılmaktadır” dedi. Bu projelerin imza törenine katılan belediye başkanlarımız bu projelerden memnun olduklarını bu projelerin devam etmesi dileğinde bulunduklarını ve İş Kur personeline teşekkür etti.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı