İşsiz kalmak için kuraya katıldılar!

İşsiz kalmak için kuraya katıldılar!

EYLÜL´DE İŞSİZ KALACAK VATANDAŞLAR, İSMİM ÇIKAR UMUDUYLA KOCA SALONU HINCA HINÇ DOLDURDU!

EYLÜL´DE İŞSİZ KALACAK VATANDAŞLAR, İSMİM ÇIKAR UMUDUYLA KOCA SALONU HINCA HINÇ DOLDURDU!

İşsiz kalmak için kuraya katıldılar!

İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında işe alınacaklar için kura çekimi yapıldı.4 bin 400 başvurunun olduğu kura çekiminde ismi çıkan bin 200 kişi 27 Mart´ta işe başlayacak, 22 Eylül´de ise tekrar işsiz kalacak.

EYLÜL AYINDA TEKRAR İŞSİZ KALACAKLAR

Kırıkkale´de işsizliğin büyük bir sorun haline geldiği şu günlerde İŞKUR,  Toplum Yararına Çalışma Programı kura çekimini İl Müftülüğü konferans salonunda noter huzurunda gerçekleştirdi. İl merkezi ve ilçelerin kamu kurumlarına, belediyelerine istihdam edilmek üzere programa toplamda 4 bin 400 kişi başvuru yaptı. Bin 200 kişinin istihdam edileceği kurada, hüzün ve sevinç bir arada yaşandı. Kurada çıkanlar, işe başlayacaklarına sevinirken, Eylül ayında tekrar işsiz kalacakları akıllarına geldiğinde büyük hüzün yaşadı.

6 AY BOYUNCA SÜRECEK

?Bana balık vereceğine, bana balık tutmayı öğret´ atasözünü akıllara getiren istihdam müjdesinde işe girecek olan vatandaşların Eylül´de yeniden işsiz kalması bu atasözünün gerçekliğini gözler önüne seriyor. Kurada ismi çıkan kişiler, görev yerlerinde 27 Mart 2017 tarihinde işe başlayacak. İşe başlayacak olanlar 22 Eylül 2017 tarihinde tekrar işsiz kalacak. Konu hakkında bilgi veren İş-Kur Müdürü Arif Ay, ekonomiye katkı sağlanması amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Müdür Ay, ?Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı talimatları doğrultusunda başlatılan ?İstihdam Seferberliği´ programı kapsamında da Kırıkkale genelinde çalışmalarımız devam ediyor. İşverenlerin ekonomiye ve istihdama katkı sağlaması, meslek sahibi olmak isteyen gençlerimize de istihdam kapılarının açılması bizleri son derece mutlu ediyor? dedi.

GÖREVLENDİRİLECEK KURUMLAR

Noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda Kırıkkale İl Müftülüğü merkez ve ilçeler için 160 kişi, Kırıkkale Belediyesi´nin farklı kurumları için 300 kişi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği 30 kişi, Kırıkkale Üniversitesi 50, İl Sağlık Müdürlüğü 20 kişi, İl Özel İdare 85 kişi, Orman Müdürlüğü 40, Balışeyh Belediyesi 40, Çelebi Belediyesi 40 kişi, Yahşihan Belediyesi 85 kişi, Bahşılı Belediyesi 60 kişi, Delice Belediyesi 50 kişi, Keskin Belediyesi 80 kişi, Sulakyurt Belediyesi 40 kişi, Hacılar Belediyesi 40 kişi, Çerikli Belediyesi 40 kişi, Karakeçili Belediyesi 40 kişi görevlendirildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü