İsrail katliamına göz yumamayız!

İsrail katliamına göz yumamayız!

Kırıkkale STK Dostluk Grubu Sözcüsü Güventürk, "Bütün insanlığın gözü önünde işlenen bu katliama sadece katledilen Filistinlilerin sayısı açısından bakmıyoruz" dedi.

YÜZLERCE MASUM İNSANI KATLEDİYORLAR

Kırıkkale Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Dostluk Grubu Sözcüsü Fazlı Güventürk, "Bütün insanlığın gözü önünde işlenen bu katliama sadece katledilen Filistinlilerin sayısı açısından bakmıyoruz. Gazze`de sadece yüzlerce Filistinli katledilmemektedir. Orada katledilen ortak insanlığımız, insanlığımızın ruhu ve vicdanıdır "dedi. Güventürk, düzenlediği basın toplantısında, Kırıkkale gibi manevi değerlerine sahip çıkan bir kentten, dünyanın tüm duyarlı insanlarının üzüldüğü İsrail saldırılarına dur demek için sağduyu sahibi halk adına STK`lar olarak Gazze`de yaşanan olaylara sessiz kalmadıklarını kaydetti.Bir araya gelerek içlerindeki yangını dışa vurmak ve kalplerindeki alevi katil İsrail`in üzerine püskürtmek istediklerini ifade eden Güventürk, şöyle konuştu:

ZULÜMDEN BAŞKA BİR ŞEY BİLMİYORLAR

"Kurulduğu 1948 yılı öncesinden beri tarihinde kan, katliam, işgal ve zulümden başka bir şey bulunmayan bu çete devletine artık başta Müslümanlar olmak üzere tüm dünya dur demek zorundadır. Bu yolunu şaşırmış Bebek katili Siyonist rejim artık her istediğini her istediği zaman yapamaz, yapamamalıdır. Savunmasız masum insanların, çocukların, kadınların üzerine bombalarını hiç acımadan boşaltan, bir ülkeyi açlığa ve sefalete mahküm bırakan, insanlıktan nasibini zerre kadarda almamış olan siyonist zihniyete artık dur demek lazım.  Maalesef İsrail yönetiminin en büyük cesaret kaynağı, yaşananlar karşısında dünya kamuoyunun büründüğü korkunç sessizliktir. Ağızlarını her açtıklarında barıştan ve insan haklarından bahseden gelişmiş ülkeler nerede- Nerede Müslüman ve Arap ülkelerinin liderleri- Bizler buradan İslam ülkelerine, İslam ülke yöneticilerine, İslam alimlerine ve tüm yeryüzü Müslümanlarına sesleniyoruz.

KİMSENİN SUSMAMASI GEREK

Sizler de halen susmaya devam mı edeceksiniz. Bu zulüm ve aşağılamaya dur deme vakti gelmedi mi-. 8 milyonluk İsrail, başta 1,5 milyar İslam alemi ve bütün dünya ile alay etmekte katliamlarına devam etmektedir. İsrail ve benzeri tüm zalimlere dur deme vakti gelmedi mi-. Müslümanların kültürel mirası peygamberler şehri Kudüs ve Mescid-i Aksa`ya, sahip çıkma vakti gelmedi mi-. Peygamberimiz, `Birbirini sevmede, birbirlerine acımada ve korumada müminler bir vücut gibidir. Vücudun herhangi bir organı rahatsız olursa, diğer organlar toptan humma ve uyumsuzluğa tutulur` buyurmuştur. Nerede tek vücut olması gerekenler."

İNSANLIĞIN GÖZÜ ÖNÜNDEKİ VAHŞET

Bütün insanlığın gözü önünde işlenen bu katliama sadece katledilen Filistinlilerin sayısı açısından bakmadıklarını anlatan Güventürk, şunları söyledi: "Gazze`de sadece yüzlerce Filistinli katledilmemektedir. Orada katledilen ortak insanlığımız, insanlığımızın ruhu ve vicdanıdır. Bizler, dünyanın en korkunç terör mekanizmasına dönüşen İsrail devletini, insanlığımızı hunharca katletmekten dolayı kınıyor ve onu insanlık ve tarih önünde telin ediyoruz. Dünyanın pek çok yerinde gerek Müslümanlar ve gerekse kendilerini süper güç bilenler bu olaylara maalesef sessiz kalıyor. ABD gibi ülkelerin liderleri değişse bile güçlü lobi ile İsrail politikaları değişmiyor. ABD Devlet Başkanı Obama`nın son olaylardaki İsrail`e desteği bunun en büyük örneğidir. Obama ve Obama gibi düşünüp bu zalimlik karşısında acze düşenlere artık görün diyoruz. Artık kimin ne olduğunu anlayın. Ortadoğu bir mutfak ve bu mutfakta tüp alev almış patlamadan bu gazı kapatmak lazım.

LİDERLER İNİSİYATİF ALMALI

?Liderlerin inisiyatif almaları gerekmektedir. Dünya Müslümanları ve ülke genelindeki bu zalimliğe sessiz kalma hastalığının Kırıkkale`de de olduğunu görmek üzüntü veriyor. Bu nedenle bilgisi olmayan veya duyarlılığı zayıf olanların bu Filistin feryadını duymaları gerektiğine inanıyoruz. Kırıkkale`den Filistin halkına yanlarında olduğumuz bilmelerini istiyoruz. Bu amaçla Filistin ailelerine ulaştırmak için Türkçe ve Arapça metinden oluşan 771 adet mektup göndermeyi ve acılarını paylaştığımızı duyurmak istiyoruz. Direnişin sembolü, İsrail`in tankına, topuna karşı çocukların silahı olan taştır. Bizlerde belki gidip bizzat bu taşları zalimlere atamıyoruz ama ilimizin plaksı olan 71 adet taşı sembolik olarak Filistin`e gönderceğiz? dedi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ