İsrail ile mutabakat asla kabul edilemez

İsrail ile mutabakat asla kabul edilemez

ŞEHİT KANI PARAYLA SATILMAZ

İsrail ile mutabakat asla kabul edilemez 

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, Türkiye ile İsrail arasında Mavi Marmara konusunda ön anlaşmaya varıldığı haberlerini değerlendirdi.

BÖYLE BİR MUTABAKAT KABUL EDİLEMEZ

Vurgun, ?Böyle bir mutabakat asla kabul edilemez. Mavi Marmara´da şehit edilen insanların kanı üzerine imzalanacak her türlü pazarlık, anlaşma, mutabakat, gaflet ve dalalettir. Böyle bir mutabakatın altında imzası olanlar ne tarih önünde ne de millet vicdanında bunun hesabını veremeyecektir? dedi. İsrail ile Türkiye arasında bir süredir sürdürülen gizli görüşmelerin ön anlaşmayla sonuçlanması ve bunun Dışişleri kaynaklarınca da teyit edilmesi Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, yazılı bir açıklama yaptı. ?AKP iktidarı dış politikada zaten iflas etmişti. Şehitlerin kanı üzerinden yaptığı bu mutabakat vicdanen de iflas ettiğinin göstergesidir? diyen Vurgun, bu mutabakatın sadece şehitlerin değil milletin ve yeryüzündeki bütün Müslümanların vicdanını sızlattığını vurguladı.

ŞEHİT KANI PARAYLA SATILMAZ

Açıklamasında mutabakatın imzalanmasının gerekçesini de soran Vurgun, ?Gazze´ye uygulanan abluka mı kalktı? İsrail´in Filistinlilere uyguladığı devlet terörü mü son buldu? Elbette hayır. İsrail tazminat ödeyecekmiş. Para verecekmiş. Yazıklar olsun. Bu anlaşmaya imza koyanlara bir kez daha hatırlatıyoruz; Bu aziz millet tarihin hiçbir döneminde şehit kanlarını parayla satmamıştır. Bunu yapmaya kalkanlara da asla izin vermemiştir? dedi.

AKP ÖZÜR DİLEMELİDİR

Mavi Marmara sürecinin ön plana çıkan tartışmalarından birinin de ?özür? konusu olduğunu hatırlatan Vurgun, ?Evet, bugün Türkiye bir özür sorunuyla karşı karşıyadır. AK Parti iktidarı Türkiye´ye bir özür borçludur. Kandırdığı için şehit ailelerinden özür dilemelidir. Kandırdığı için Türk milletinden özür dilemelidir. Kandırdığı için Kudüs sevdalılarından özür dilemelidir. Kandırdığı Filistin halkından özür dilemelidir. Kandırdığı için yeryüzündeki bütün Müslümanlardan özür dilemelidir? dedi.

YANLIŞ POLİTİKALARIN SONUCU

Gelinen noktanın, Ak Parti iktidarının İslam dünyasına yönelik yanlış politikalarının bir sonucu olduğunu vurgulayan Vurgun, ?İktidarın yanlış politikaları Türkiye´yi İslam dünyasında yalnızlaştırmış ve İsrail´in, ABD´nin yanına itmiştir. Eğer iktidar 13 yılda İslam birliği için mücadele etseydi bugün İsrail´in, ABD´nin uydusu olmak zorunda kalmazdı? değerlendirmesinde bulundu.

MİLLETİMİZ YIRTIP ATACAKTIR

İsrail ile imzalanan mutabakatın Saadet Partisi´nin ısrarla vurguladığı, ?Şahsiyetli bir dış politika? vurgusunun ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu gösterdiğini hatırlatan Vurgun, ?İnşallah milletimiz zamanı geldiğinde bu utanç mutabakatını yırtıp atmasını bilecektir? dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız