İsmi okulda yaşayacak

İsmi okulda yaşayacak

NİCE OSMAN YIDIRIM´LAR YETİŞECEK

İsmi okulda yaşayacak

Kırıkkale´nin Yahşihan ilçesinde bulunan Yahşihan İlköğretim Okulu´nun ismi Şehit Osman Yıldırım İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.

ADI OKULDA YAŞAYACAK

27 Temmuz 2016´da Diyarbakır´ın Lice İlçesinde Şehit olan Osman Yıldırım´ın adı Yahşihan İlköğretim Okuluna verildi. Okulun toplantı salonunda yapılan törene Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, Belediye Başkanı Ahmet Sungur, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Ana Depo Komutanı, ilçede bulunan idari müdürler, Şehit Osman Yıldırım´ın ailesi, öğrenciler ve halk katıldı.

KUR´AN-I KERİM OKUNDU

Tören tüm şehitler adına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Öğretmen Duygu Sarı´nın şehidin özgeçmişini anlatan konuşması esnasında gözyaşları sel olup aktı. Kur´an-ı Kerim okundu dualar edildi. Öğrenciler tarafından Şehit Osman Yıldırım adına yazılmış şiir ve mektupları okudu. Okul Müdürü Ümit Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve Kaymakam A. Ferhat Özen konuşmalar yaptı.

ASKERLİK ÖZEL BİR MESLEKTİR

Kaymakam Ferhat Özen ?Öncelikle Şehit Ailelerimiz olmak üzere hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Şehitlik çok kutsal bir mertebedir. Bizler özellikle Belediye Başkanımız Ahmet Sungur ve ileri gelenlerimizle bir toplantı yaparak değerlendirdik. Bu okulda okuyan çocuklarımız Şehit Osman Yıldırım kimdir? Neden şehit olmuştur ve diğer şehitlerimizin neden şehit olduklarını, manevi değerlerimizi öğrenmeleri açısından önemlidir? Bir takıma çocuklarımızın milli şuurlarının gelişmesi içinde böyle bir girişimde bulunduk. Askerlik özel bir meslektir. Benim babam da bir subaydı, eşimde şu an bir subaydır. Askerlerimiz ve polislerimiz bizim için çok değerlidirler. Şunu öğrendik ki ?söz konusu vatansa gerisi teferruattır? sözü çok önemlidir.

NİCE OSMAN YIDIRIM´LAR YETİŞECEK

?Sözlerimi fazla uzatmadan özellikle Şehit Osman Yıdırım´ın annesinin ve babasının ellerinden öpüyorum. Şehidimizi saygıyla anıyorum. Allah´tan Şehidimize Rahmet, tüm yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Tüm şehit ailelerimizin her zaman yanlarındayız. Maddi manevi ne ihtiyaçları olursa her türlü desteğe hazırız. Bu vesileyle bu okulda daha nice Osman Yıdırım´lar yetişecek. İnşallah bu son şehidimiz olur? dedi. Törenin ardından toplu resimler çekildi ve misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama