İşletmelere kayıt uyarısı

İşletmelere kayıt uyarısı

Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlünce işletmelerde işletme kayıt belgesi alma zorunluluğu nedeniyle gıda içeren işletmelerin en kısa sürede bu belgeyi almaları gerektiğini söyledi.

KAYIT YAPTIRMA ZORUNLULUĞU
Köstekli konuyla ilgili olarak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kendilerine gönderilen yazıda, tüm Gıda İşletmelerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kayıt sistemine kayıt yaptırmaları ve İşletme Kayıt Belgesi Alma zorunluluğunun getirildiğini belirterek ilgili işletmelerin yapılan çağrıya uymalarını istedi.


UYMAYANLARA BİN LİRA CEZA
Kayıt yaptırmayan üretim yerlerine 2 bin, Perakende iş yerlerine ise bin lira para cezası uygulanacağını hatırlatan Köstekli, kayıt kapsamında gıda işletmelerin en geç 31 Aralık 2013 tarihinde kadar İl Müdürlüğüne gidip kayıt yaptırmalarının esnafların menfaatine olacağını söyledi.


MAĞDUR OLMAMALARI İÇİN
Köstekli “Esnafımızın mağdur olmaması için bir an evvel İş yeri Kayıt Belgesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne (yanında kimlik fotokopisi, vergi levhası fotokopisi ve bulundukları belediyeden almış oldukları iş yeri adresi belgesi ile) müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ