İslam Âlemine kardeşlik, barış ve huzur getirsin

İslam Âlemine kardeşlik, barış ve huzur getirsin

EFENDİMİZİN DÜNYAYI ŞEREFLENDİRDİĞİ KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

EFENDİMİZİN DÜNYAYI ŞEREFLENDİRDİĞİ KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

İslam Âlemine kardeşlik, barış ve huzur getirsin

İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası´nın tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu. Hz. Muhammed´in Allah´ın son elçisi, hakikatin sadık emanetçisi, insanların en hayırlısı ve en aydınlık düşüncelisi olduğunu aktaran Yıldırım, bu yılki ´Kutlu Doğum Haftası ´Hz. Peygamber ve Güven Toplumu´ olduğunu söyledi.

PEYGAMBERİMİZİN MESAJLARINI ANLAMALIYIZ

Kırıkkale´de Kutlu Doğum Haftası, İl Müftülüğü ´nün düzenlediği organizasyonlarda coşku ile kutlandı. Nur Camisi avlusunda düzenlenen törende Mehter takımının düzenlediği konser izleyenleri büyüledi.  Daha sonra programda Kuran-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Hazreti Muhammed´in kardeşlik, barış, huzur ve mutluluk dolu mesajlarının günümüzde çok daha önemli ve anlamlı hale geldiğini belirtti. Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası´nın, Peygamberin yaşayışını, hadislerini ve mesajlarını tefekkür etmek, anlamak ve değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu bildirdi.

DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Yıldırım konuşmasının devamında, ?Miladi 20 Nisan 571 yılında doğumu ile dünyayı şereflendiren Gönüller sultanı Sevgili Peygamberimizin Kutlu Doğumunun 1446 yılı bu yıl 17-22 Nisan tarihleri arasında   ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu?  başlığı altında ve ? İnsanlık İnsana Emanet, Mümin Güvenilen ve Güven Verendir? mesajı ve bilinci ile gerçekleştirilecektir. Şehrimizde de Kutlu Doğum Haftası büyük bir coşku ve çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Sevgili Peygamberimiz oluşturduğu toplumun harcını sevgi, barış, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, dostluk, eman ve güven üzerine inşa etmiştir. Ensar ile Muhacir arasında oluşturduğu kardeşlik ve yardımlaşma, ?Emin- Güvenilir? oluşu dünyaya en güzel örnek teşkil etmiştir.?

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİ

?Bizleri de birlik, kardeşlik ve güvenilir olmaya davet ederek şöyle buyurmuştur. ?Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir?, ?Mümin de insanların can ve malları konusunda kendisinden emin oldukları kimsedir? (Tirmizi, İman, 12).  ?Müslüman Müslüman´ın kardeşidir. O´na hainlik etmez. O´na yalan söylemez, onu zor durumunda yüz üstü bırakmaz?? ( Tirmizi, Birr, 18) Birliği, kardeşliği ve Güveni sarsacak davranışlardan da kaçınılmasını istemiş ve şöyle buyurmuştur; ?Birbirinizden nefret etmeyiniz, birbirinize haset etmeyiniz, Birbirinize sırt çevirmeyiniz, Ey Allah´ın Kulları Kardeş olunuz! Müslüman´ın din kardeşine üç günden fazla küs durması helal olmaz?.

MÜMİN GÜVEN VERENDİR

?Peygamber Efendimizin miladi kutlu doğumunun 1446. Yılında, yani bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız, yüce dinimizin Emanet ve Güven anlayışına dikkat çekmek ve bu konuda bir bilinç oluşturmak amacıyla Kutlu Doğum Haftası´nda ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? temasını gündeme taşımıştır. ?İnsanlık İnsana Emanet, Mümin Güvenilen ve Güven Verendir?  çağrısıyla Peygamberimizin ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde, ?Güven? konusu bütün yönleriyle ele alınacaktır. Güven, insanca bir hayatın olmazsa olmazlarındandır.  Zira her insan; canı, malı, inancı, nesli ve haysiyetinin emniyette olduğu, temel hak ve özgürlüklerinin korunduğu güvenli ortamlarda yaşamak ister. Günümüzde birey ve toplumların güven duygusunun ağır yara aldığı bir gerçektir. Güven duygusunun yaralanması, güven toplumunu inşa eden samimiyet, sadakat, emanet bilinci, ahde vefa, sevgi, saygı, merhamet ve yardımlaşma gibi değerlerin de zedelenmesini beraberinde getirmiştir.?

KARDEŞLİK ÇAĞRISI YAPTI

?Dünyanın birçok noktasında gözyaşı ve zulmün en acı şekliyle yaşandığı günümüzde Peygamberimizin müsamaha göstermeye, merhamet ve mücadele etmeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan istifade etmek ve içtimai yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Sevgili Peygamberimizin evrensel ve layemut, sevgi, barış ve kardeşlik çağrısında hep birlikte buluşmayı temenni ediyor İslam Âleminin, Kutlu Doğum Haftası´nı tebrik ediyorum? dedi.

GÜZEL AHLAK

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı İslam dininin çağlar üstü mesajını bizlere ulaştıran, insanlığa lütuf, rahmet ve güzel ahlak timsali olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed´in dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftası´nı idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yüce Allah´ın yeryüzüne gönderdiği son elçi olan Hazreti Muhammed´in insanların en hayırlısı, en aydınlık düşüncelisi ve hakikatin sadık emanetçisi olduğunu vurgulayan Saygılı, şunları kaydetti: ?Barış dini İslam, onun aracılığıyla insanlığa tebliğ edilmiştir. Peygamber Efendimiz, bütün insanlığa kucak açan bir barış ve sevgi öğretisinin taşıyıcısı olmuş, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. Yolumuzu aydınlatan, yüreklerimizi aşkla, merhametle dolduran sevgili Peygamberimizin hatırasına ve emanetine hep birlikte sahip çıkmalıyız? diye konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı