İŞKUR arı gibi çalışıyor

İŞKUR arı gibi çalışıyor

İŞKUR İl Müdürü Nazım Ulu, Kırıkkale'de ilk altı ayda 195 iş yerini ziyaret edilerek projelerinin anlatıldığını il merkezinde iş yerlerinden 3 bin 246 kişilik işçi talebi aldıklarını ve alınan açık işlerden toplam bin 938 kişiyi özel sektörde işe yerleşt

GENİŞ KATILIM

İl İstihdam Kurulu toplantısı Temmuz ayı olağan toplantısı Vali Ali Kolat Başkanlığında Valilik makamdaki toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Ali Kolat’ın yanı sıra; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, İş kur İl Müdürü Nazım Ulu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, Ticaret İl Müdürü Fahrettin Özata ve diğer yetkililer katıldı.

 

İŞKUR ÇALIŞMALARI

Toplantıda bilgi veren Kırıkkale İşkur İl Müdürü Nazım Ulu, 2014 yılının ilk 6 ayında İŞKUR tarafından özel işletmeler ile işbirliği yapılarak çeşitli mesleklerde en az %50 istihdam garantili kurslar düzenleyerek vasıfsız elemanları meslek sahibi yapmak amacıyla 32 adet istihdam garantili kurs yapıldığını bu projelerden toplam 700 kişi yararlandığını söyledi. 113 adet işbaşı eğitim programı düzenlenip,  toplam 216 kişi bu programdan faydalandığını belirten Ulu, 014 yılının ilk 6 ayında bin 195 işyerinin ziyaret edilerek kurum hizmetleri ve projeleri anlatıldığını belirtti. 

 

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Ulu, Kuruma kayıtlı 3 bin 726 vatandaşa yüz yüze iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verildiğini, 67 eğitim kurumuna da ziyaret gerçekleştirilerek öğrencilere meslek seçme ve iş arama becerisi eğitimi verildiğini açıkladı.  Ulu, yılın ilk 6 aylık döneminde özel sektör işyerlerinden 3 bin 246 kişilik işçi talebi aldıklarını ve alınan açık işlerden toplam bin 938 kişiyi özel sektörde işe yerleştirildiğini ve bin 127 kişiye de işsizlik maaşı ödemesi yapıldığını ifade etti. Ulu, son olarak yapılan çalışmalar neticesinde 2014 yılının ilk 6 ayında toplam 6 milyon 579 bin 214 TL ödeneğin Kırıkkale’ye kazandırdığını anlattı.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ