İŞKUR 3 ayda 12 milyon harcadı

İŞKUR 3 ayda 12 milyon harcadı

İŞSİZLİĞE ÇARE OLMAK İÇİN...

İŞKUR 3 ayda 12 milyon harcadı

İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu'nda konuşan İŞKUR İl Müdürü Nazım Ulu, ilk üç aylık çalışmalar için 16 milyon 807 bin TL ödeneğin geldiğini ve 12 milyon 608 bin TL'lik kısmının kullanıldığını söyledi.

VALİ KOLAT BAŞKANLIK YAPTI

İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Ali Kolat Başkanlığı'nda yapıldı. Özsüt Pastanesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nazım Ulu, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve diğer yetkililer katıldı.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI ÖNEMLİ

Açılış konuşması yapan Vali Ali Kolat, okullarda öğrencilere güncel mesleklerin tanıtımının yapılması gerektiğini ifade ederek, son sınıf öğrencilerine iş arama becerilerinin öğretilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Vali Kolat, engellilere yönelik meslek edindirme kurslarının açılmasının önemli olduğuna işaret ederek, İŞKUR tarafından açılan meslek edindirme kurslarının Kırıkkale açısından çok faydalı olduğunu söyledi. Bu kurslar sayesinde mesleksiz insanların meslek sahibi olduğunu hatırlatarak ayrıca TYP kapsamında işsizlere 6 ay süreyle iş verildiğini yineledi.

4 BİN 457 KİŞİYE DANIŞMANLIK EĞİTİMİ VERİLDİ

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nazım Ulu tarafından verilen bilgilerde; İş-Kur'un ilk üç aylık çalışmaları için 2015 yılında 16 milyon 807 bin TL ödenek geldiği, bu ödeneğin 12 milyon 608 bin TL gibi bir kısmının kullanıldığı belirtildi. İl Müdürü Ulu, ilk 3 ayda 172 adet kurs ve proje yapıldığını, bu kurslardan bin 838 kişinin faydalandığını, bin 433 kişinin işe yerleştirildiğini, 950 kişinin işsizlik maaşı aldığını ve İŞKUR'da kayıtlı işsizlerden 4 bin 457 kişiye iş ve meslek danışmanlığı eğitimi verildiğini açıkladı.

801 İŞLETMEYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Ayrıca, 2015 yılı ilk üç ayında 801 adet işletme ziyaret edilerek kurumun hizmetlerinin ve teşviklerinin anlatıldığını, 77 okul ziyaret edilerek öğrencilere ‘İş Arama Becerileri Eğitimi' verildiğini, gençlerin meslek seçimine yardımcı olmak amacıyla 3 bin 900 adet derginin dağıtıldığını söyledi. Ulu, işletmelerde halen ağır ve tehlikeli işlerde çalışan işçilerin de ücretsiz olarak belgelendirilmesine başlandığını söyledi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 2015 yılı ilk 3 ayında açılan Mesleki Eğitim Kursları ile ilgili Denetim Raporlarının görüşülmesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nce 2015 yılında açılması planlanan Mesleki Eğitim Kurslarıyla ilgili Yıllık Eğitim Planına El Nakışçısı, Maket İşçisi-Ahşap ve Ev Mefruşatı Dikimcisi mesleklerinin ilave edilmesi hususunun İl İstihdam ve mesleki Eğitim Kurulunun gündemine alınması, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Merkez Alişen İğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü bünyesinde Hasta ve Yaşlı Bakımı Hizmetleri” alanında Hasta Bakımı dalı açılması hususunun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun gündemine alınmasına,2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Sulakyurt İlçesi Hâkim Mehmet Çakıroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü bünyesinde bulunan Ebe Yardımcılığı dalının kapatılması hususunun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun gündemine alınması gibi konular ele alındı.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı