İŞKUR ilçelerde istihdam sağlıyor

İŞKUR ilçelerde istihdam sağlıyor

HEM EĞİTİM HEM DE 20 TL ALACAKLAR

İŞKUR ilçelerde istihdam sağlıyor

İŞKUR İl Müdürü Arif Ay, ilçelerdeki kadınlara ve işsizlere iş imkânı sağlamak için Halk Eğitim Merkeziyle protokol imzaladıklarını söyledi.  Kursa devam eden kişilere her gün 20 TL cep harçlığı verileceğini belirten Ay, sigortaların da İŞKUR tarafından ödeneceğini bildirdi.

HALK EĞİTİM KURSU

Balışeyh´te Özel Politika Kursları kapsamında kadınlara ve işsizlere iş imkânı sağlamak ve kendi işlerini kurmak amacıyla Kırıkkale İŞKUR ve Balışeyh Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İŞKUR İl Müdürü Arif Ay, ilçelerdeki kadınlara ve işsizlere iş imkânı sağlamak için Halk Eğitim Merkeziyle protokol imzaladıklarını söyledi.  Kursa devam eden kişilere her gün 20 TL cep harçlığı verileceğini belirten Ay, sigortaların da İŞKUR tarafından ödeneceğini bildirdi.

20 TL CEP HARÇLIĞI

AY, Balışeyh Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce işbirliği kapsamında açılan kurslar sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini, ayrıca kursa devam ettikleri her gün için 20 TL cep harçlığı vereceklerini ve müstehaklık durumlarına göre genel sağlık sigortası primleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri İş Kur tarafından karşılanacağı söyledi.

KURS GÖRECEKLER

Düzenlenen kurslar ile kadınlar çalışma hayatına katılmalarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirten Ay, bu konuda önemli çalışmaların yapıldığını kaydetti. Ay, İŞKUR ile Balışeyh Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yapılan sözleşme gereği, işbirliği kapsamında, Kadın Üst Giysileri Dikim Elemanı, Şiş Örücülüğü ve Dekoratif Ev Aksesuarları kursları için seçmeler Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde yapıldığını ifade etti. Ay, Seçmelere toplam 40 kişinin katıldığını ve durumu uygun 36 kişinin kursiyer olarak seçildiğini belirtti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü