İşçinin rahat çalışmasını sağlamak bizim görevimiz

İşçinin rahat çalışmasını sağlamak bizim görevimiz

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, fabrikaların sosyal tesislerine önem verdiklerini söyledi. Öcal, ?İşçilerin rahat şartlar altında çalışması için gereken tüm imkanları kullanacağız, işçinin rahat şartlar altında çalışması bizim gör

3 YIL DAHA İŞÇİLERİN YANINDAYIZ

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta yapılan seçimin demokrasi şöleni içerisinde geçtiğini söyleyen Öcal, seçimde tatsız bir durumun yaşanmadığını ve kazananın Türk Metal Sendikası olduğunu belirtti. Öcal yaptığı açıklamada, ?Geçtiğimiz hafta yapılan seçim demokrasi şöleni havasında geçti. İşçilerimiz 3 yıl daha bizimle beraber olmayı uygun gördü. Bizde işçilerimiz için çalıştık ve bundan sonra da çalışmalara devam edeceğiz. 3 yıl içerisinde yaptığımız çalışmaları sıralarsak, ilk olarak fabrikalardaki yemek sorununu çözdük. Tabldot yemek sisteminden porsiyon yemek sistemine geçti. Öte yandan yine yemek firmamızı değiştirerek, Ankara?da ki fabrikalarımıza yemek veren bir şirketle anlaştık?

 

İŞİMİZ İŞÇİLERE HİZMET ETMEK

Fabrikalarda sürekli sorun olan yemek sorununu önemsediklerini bildiren Öcal, ?İşçilerimize iyi ve kaliteli bir yemek fırsatı sunduk. Bizim geldiğimiz dönem, hiçbir fabrikada bulaşık makinesi dahi yoktu. Her fabrikaya bulaşık makinesi aldık. Fabrikalarda işçilerin rahat su içebilmesi için damacana sistemine geçtik ve bunu hala uyguluyoruz. Bizim geldiğimiz dönemde tuvalet ve banyolar kullanılmaz haldeydi. Biz geldik ve bu tür sorunları düzelttik. İşçilerimizin dinlenme yerleri kısıtlıydı, biz bu yerleri daha çok alana yaydık. Yine işçilerimizin giyeceği iş elbiselerine birinci sınıf üretim ile aldık. Kışlık ve yazlık botları toptan bir şekilde alarak, 150 TL?lik botu, 70 TL gibi bir fiyata aldık ve yarı yarıya kazanç sağladık. Türk Metal işçilerinin har zaman yanında olduk. Bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz? dedi.

 

DOKTOR MÜRACAATINI YAPTIK

Fabrikalarda doktor konusu hakkında da konuşan Öcal, Doktoru olmayan fabrikalar için resmi yazı yazdıklarını söyledi. Doktorların çalışmak için yüklü bir maaş istediğini belirten Öcal, bu durumun çözümü için yazışma yaptıklarını belirterek ?Doktoru olmayan fabrikalarımıza, iş doktoru kazandırmak için onlarca kez resmi yazı yazdık. Doktorlar inanılmaz yüksek miktar istiyorlar. Kurumların vereceği maksimum fiyat 2 bin TL?dir. Fabrikalarımızda, doktor olmamasına karşın sağlık memurları var, iş güvenliği yasası çerçevesinde çalışıyorlar. Doktor müracaatımızı yaptık ve sonuç bekliyoruz. İşyerlerinde iş kazasının olmasını istemiyoruz. Olduğu zaman her fabrikanın ambulansı var ve ivedi bir şekilde en yakın sağlık kuruluşuna gönderecek kapasitemiz var? diye konuştu.



işçi
14.04.2012 09:51:08
damacana su 10 yıldır kullanılıyor... sayın öcal`ın 4 yıldır silah fabrikasının işçi banyosuna uğramadığı sözlerinden belli.. işçinin kullandığı banyoda armatür denen alet yok yarım parmak boruların ucuna yarım parmak vanalar koymuşlar işçi o vanaları açıyor tepesine yarım parmak borudan su iniyor inanmassanız gelin görün:)) kışlık bot aldırmış.. aldırmışda neyin karşılığı... tahaffuz malzemesinin içinde bulunan işçi sağlığı iş güvenliği açısından gerekli olan çelik burunlu bottan bir seferlik vazgeçildi yerine kışlık bot verildi kağıt üzerinde ise işçi çelik burunlı botu almış gibi imza attı.. daha yazacak çok şey var.. bunu silah işçisi çok iyi gördü sandık da gerekli mesajı verdi vermesinede bu mesajı alacak ne bir şube yöneticisi var nede gnl mrk yöneticisi. allah türkmetalin sonunu hayır eylesin birleşik metal ve çelik iş açmış ağzını bakıyor... hele şu noter olayıda kalkıyor ki artık istifa ve kayıtlarda noter şartı aranmayak tut bakayım işçiyi tutabilirsen.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ