İşçileri kapıda karşıladılar

İşçileri kapıda karşıladılar

İŞÇİLERİN YÜZÜ GÜLECEK

İşçileri kapıda karşıladılar

Seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi Kırıkkale milletvekili adayları Faruk Vurgun, Selami Çakır,  Muin Yıldız, İl Başkanı Mustafa Başkan, Merkez İlçe Başkanı Remzi Sarak ve parti teşkilat görevlileri  MKE Silah Fabrikası çalışanlarını mesai öncesi fabrika kapısında karşıladılar.

OY İSTEDİLER

Çalışanlarla mesai öncesi tek tek görüşen milletvekili adayları, önümüzdeki  1 Kasım  seçimleri için destek istediler. Saadet Partisi milletvekili adayı Faruk Vurgun, seçim beyannamelerini açıkladıklarını söyleyerek ?İşçi, memur ve emeklilere yapılacak yüzde 50 ücret artışı ve asgari ücretin 1.500 TL olması ile birlikte vatandaşlarımızın gelirleri artacak. Halihazırdaki haksız vergi sistemi revize edilecek, üreticilerin ve tüketicilerin maruz kaldıkları haksız vergiler hak ve adalet temelinde yeniden düzenlenecektir. Asgari ücretten vergi alınmayacaktır. Yaşlılarımıza hürmet ve ikram Allah-u Teala´ya saygıdandır. Bu bağlamda 65 yaş maaşına yüzde 100 zam yapacağız.?dedi.

İŞÇİLERİN YÜZÜ GÜLECEK

Vurgun, ?İşyeri çalışma koşulları ve ücretler uluslararası normlara uygun hale getirilecektir. Herkese eşit çalışma karşılığında eşit ücret verilecektir. Çalışanın hakkı alnının teri kurumadan verilecektir. Çalışanların kıdem tazminatları korunacak, karşılaşılan sorunlar tüm tarafların katılımı ile değerlendirilecektir. Bu şekilde, en uygun çözümler üretilecektir. Çıraklık ve staj sigortasının emeklilik için başlangıç sayılmaması yaklaşık 2 milyon kişinin geç emekli olmasına yol açmaktadır. 2 milyon insanımızın bu hakları kendilerine teslim edilecektir.

HERŞEY VATANDAŞ İÇİN 

Vurgun, ?Emeklilik için prim ve yaş çelişkisi giderilecek; emeklilik yaşla değil, hizmet yılı ile olacaktır.  Kadınlar 25, erkekler 30 yıl çalıştıklarında isterlerse emekli olabilecekler.  Vatandaşın emeklilik sigortası ile yapacağı serbest sözleşmeyle emeklilik yaşının belirlenmesini sağlayacak  yasal düzenlemeler yapılacaktır. Emeklilere, memurlara, ikramiye almayan kamu işçilerine, dul, yetim ve şehit yakınlarına, yaşlı ve kimsesizlere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilecektir. Evlilik ve aile kurumu teşvik edilecek ve desteklenecektir. Evlenecek her çifte brüt asgari ücret kadar karşılıksız destek verilecektir. Talep halinde, evlenen çiftlere faizsiz evlenme kredisi verilecektir. Kadınlara ev içinde ürettikleri ürünleri satışa sunmaları için ücretsiz fuar ve pazar alanları temin edilecektir. Dar gelirli aile fertlerinin eğitimi desteklenecek ve okuyan çocuklarına burs sağlanacaktır. Uygun iş kollarında anneye evde çalışma tercihi sunulacaktır. Doğum yapan he anneye bir yıl boyunca ?işsizlik maaşı karşılığı? destek olarak verilecektir. Aile birliğinin korunması amacıyla, çalışan eşlerin aynı ilde görevlendirilmelerine özen gösterilecektir.?diye konuştu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız