İşçilerden en anlamlı destek

İşçilerden en anlamlı destek

MKE MÜHİMMAT FABRİKASINDA ÇALIŞAN İŞÇİLER GÜNDE 1 SAAT ÜCRETSİZ MESAİ YAPIYOR

MKE MÜHİMMAT FABRİKASINDA ÇALIŞAN İŞÇİLER GÜNDE 1 SAAT ÜCRETSİZ MESAİ YAPIYOR

İşçilerden en anlamlı destek

Zeytin Dalı Harekâtında kullanılan yerli ve milli mühimmatın büyük kısmının üretildiği MKE Kurumu işçileri, ücretsiz bir saat fazla mesai yaparak harekâta destek oluyor.

GÜNLÜK BİR SAAT FAZLA ÇALIŞIYORLAR

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye´nin Afrin bölgesinde terör unsurlarına karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekâtında kullanılan yerli ve milli mühimmatın büyük kısmının üretildiği Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda işçiler, ücretsiz bir saat fazla mesai yaparak harekâta destek oluyor.

MÜHİMMAT ÜRETİMİNE ARTTIRDILAR

Mühimmat Fabrikasında üretilen ve Zeytin Dalı Harekâtında yoğun olarak kullanılan sığınak delici mühimmatla (NEB) fırtına obüslerinin kullandığı 40 kilometre menzilli obüs mermisini üreten işçiler, operasyona destek olmak amacıyla gönüllü olarak her gün 1 saat fazla mesai yapıyor.

UYGULAMA DİĞER FABRİKALARDA DA YAPILIYOR

İşçilerin isteğiyle ilk olarak fabrikanın imla bölümünde başlatılan gönüllü fazla mesai uygulaması, daha sonra kurumun Kırıkkale´deki bütün birimlerine yayıldı. Mühimmat Fabrikası Müdürü Selahaddin Adil Kılınçkaya, Zeytin Dalı Harekâtında kullanılan mühimmatı üretmek için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

TALEPTEN FAZLASINI YAPIYORLAR

TSK´nin Zeytin Dalı Harekâtında gösterdiği üstün başarıya karşı işçilerin de ellerinden gelenin fazlasını yapmak istediğini belirten Kılınçkaya, "İşçilerimiz askerimizin gösterdiği gayrete karşı ´biz ne yapabiliriz´ diye düşünmüş. Üretimi hızlandırmak ve ihtiyaçları zamanından önce karşılamak için her gün bir saat fazla çalışmaya başladılar. Hiç bir ücret talep etmeden, böyle bir kampanya başlattılar. İlk olarak fabrikamızın İmla Üretim Müdürlüğünde bu başladı. Fabrikalarımızın diğer birimlerine de ulaşmış durumda. Umarım ki bu desteğimizin askerimize bir nebze faydası olur. TSK´nin ihtiyaçlarını her zaman zamanında karşılamak için burada görev yapıyoruz. Bütün arkadaşlar ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Operasyonda kullanılan uçakların ve obüslerin attığı bütün mühimmatlar bu fabrikada üretilmekte. O yüzden gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ordumuzun yaptığı bu operasyonu destekliyoruz. Her türlü ihtiyacı karşılamak için hazırız. Bizler de cephe gerisinde çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ