İşçiler rahat olsun

İşçiler rahat olsun

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, MKE'nin istediği kadar silah üretebileceğini ancak kapasitesinin üstünde ki silahları özel sektörle ortaklaşa ikili üretimle yapacağını açıkladı. Test, montaj ve kabulün MKE'nin yapacağını belirten Can, MKE'nin

 

TEK BAŞINA YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, nöbetçi vekil uygulaması kapsamında partisinin il binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz gün Türk Metal Sendikası tarafından yapılan eylem ile ilgili açıklama yapan Can, MKE’nin Milli Piyade Tüfeği’nin tamamını tek başına yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

Özel sektör desteği ile bu silahın yapılacağını belirten Can, bu konuda özel sektörün MKE’ye sadece yardım edeceğini ve alt yüklenici olacağını bildirdi.

 

TEST MONTAJ VE KABUL MKE TARAFINDAN YAPILACAK

Test, montaj, ve kabulün yine MKE tarafından yapılacağını belirten Can, silah namlusunu MKE’den başka yapabilecek bir kuruluş olmadığını belirterek, MKE Silah Fabrikası işçilerinin işsiz kalmayacağını ifade etti. Tüfeğin MKE ile anıldığını belirten Can, kendisinin de Silah Fabrikası’nda çalıştığını ve oradaki işçilerin ekmeklerini kesmeyeceklerini kaydetti.MKE’nin kapasitesinin üstünde silah yapamayacağını iddia eden Can, kapasiteyi geliştirerek silahın tamamının MKE’de üretilmesi için çalışa yaptıklarını, ancak sendika üyelerinin ve MKE’nin bu konuda her hangi bir şey söylemediğini açıkladı.

 

20 BİNİN ÜSTÜNDE SİLAH YAPAMIYOR

Fabrika’nın 20 binin üstünde silah yapamayacağını iddia eden Can, meydanda eylem yapanların, eylem yapmak yerine kendileri ile görüşerek fabrika da bulunan tezgah ve yenileme çalışmaları için destek alması gerektiğini kaydetti. Yeni yapılacak olan Silah Mühimmat ve Organize Sanayi Bölgesi’nde de özel sektör olacağını belirten Can, o zaman özel sektörün her yapacağı iş için MKE işçilerinin eylem yapması gerektiğini bildirdi.

Silahın MKE önderliğinde bir kısmının özel sektör tarafından yapılacağını belirten Can, bu konuda sayının olmadığını ikili üretimle bu sorununun çözüleceğini ifade etti.

 

ÖZEL OKUL VE AÇIK LİSE OLACAK

Bir gazetecinin ‘Dershanelerin kapatılması ile ilgili görüşleriniz nelerdir’ sorusu üzerine Can, dershanelerin kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Dershanelerin özel okul ve açık lise haline getirilmesinin planlandığını belirten Can, fiziki olarak dershanelerin yüzde 80’ninin açık lise, yüzde 20’sinin ise özel okul olma olasılığı olduğunu açıkladı. Özel okul ve açık liseye gidecek olan öğrencilerin masraflarının devlet tarafından karşılanacağını belirten Can, Türkiye’de ki gençlerin yüzde 85’inin zaten dershaneye gitmediğini kaydetti.

 

 

CEMAATLE İLGİLİ PROBLEMİMİZ YOK

Cemaate yönelik bir çalışmanın olmadığını belirten Can, cemaat ile önemli çalışmalar ve projeler yaptıklarını ve bu konuda da anlaşma zemininde olduklarını bildirdi. Son 5 yılda bazı dershanelerin sınavlarda çıkacak soruları önceden tahmin ettiğini ve yayınlarında bunu yayınladığını belirten Can, dershaneye gidemeyen öğrencilerin bu durumdan etkilendiğini ve yapılan çalışma ile fırsat eşitliğinin olduğunu iddia etti. Dershane konusunu abartılmaması gerektiğini belirten Can, bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü ve dershanelerin parasız olarak isterse etüt yapabileceğini söyledi.

 

OCAK AYINDA BELLİ OLUR

Yerel seçim çalışmalarıyla ilgili konuşan Can, partilerinin adayının Ocak ayı içerisinde belli olacağını ve teşkilatlarının seçim çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini söyledi. Kim çıkarsa çıksın önemli bir başarıya imza atacaklarını belirten Can, temayül sonuçlarının henüz belirlenmediğini ve bu konuda kendisinin de bir bilgisi olmadığını bildirdi. Yerel ve görsel basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Can, kendisinin bile henüz bilmediği bir konuyu basının bilmesinin zor olduğunu ifade etti. Bölge sorumlusu olarak bazı illerde de temayül sonuçlarının konuşulduğunu belirten Can, bunların gerçeği yansıtmadığını ve açıklandığı takdirde kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

 



Kemal
27.11.2013 12:43:36
Ramazan Bey Ak Parti ve Kırıkkale kendisinin gibi konuşuyor.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız