İşçiler halay çekerek stres atıyor

İşçiler halay çekerek stres atıyor

Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası'nda çalışan işçiler, streslerini halay öğrenerek atıyorlar. Kültür Merkezi'nde bir araya gelen işçiler, Kırıkkale merkez ve yörelerine ait halay dersi alıyorlar.

ZORU BAŞARIYORUZ

Halay çekmemin kolay bir iş olmadığını belirten işçi Hayrettin Sazak, düğünlere halay çekenleri gördükçe, kolay bir iş sandığını fakat işin içine girince göründüğü kadar olay olmadığının farkına vardığını söyledi. Halaya başlarken, öğrenemeyeceği karamsarlığına kapıldığını belirten Sazak, “İlerleyen günlerde zevk alamaya başladım. Artık halay kolay gelmeye başladı. Fakat ritim değiştikçe, bende yeniden karamsarlık başladı. Davul ve zurna eşliğinde yapılan halayda, yeni yeni ritimler, ayak uydurmam zor oldu. Fakat yılmayacağım ve halayın her ritmini öğreneceğim.” dedi.

HALAY KÜLTÜRÜ

Halayı düğünlerde genellikte ileri yaştaki insanların çektiğini açıklayan Levent Öztürk, “Halay kültürünün kaybolması için kursa yazıldım. Kısa süre büyük mesafeler aldım Evimde de öğrendiklerimi uygulamaya başladım. Şimdi kültürümü öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum.” diye konuştu. 

BİRLİK VE BERABERLİK

Halayla birlikte arkadaşlarımız arasında birlik ve beraberliği pekiştiğini söyleyen Öztürk, “Sağlık konusunda da halay çekmenin faydasını gördüm. Hareketlerim arttı. Kol ve bacaklarım daha da zindeleşti. Bazen düğünlerde halay başı oluyorum. Bu değişlik arkadaşlarımın da dikkatini çekti. Onlarda halayı öğrenmek istiyor.” şeklinde konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı