İşçi, alın terinin karşılığını alacak

İşçi, alın terinin karşılığını alacak

MESLEKİ EĞİTİM KURSUNA KATILAN 187 İŞÇİ YETERLİLİK BELGESİNİ ALDI

MESLEKİ EĞİTİM KURSUNA KATILAN 187 İŞÇİ YETERLİLİK BELGESİNİ ALDI

İşçi, alın terinin karşılığını alacak

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale´de 48 sektörde 5 bin çalışanın mesleki yeterlilik kursu alacağını söyledi. İşin ehli kişilerin bu belgelerle işlerinin açılacağını belirten Haktankaçmaz, işçilerin alın terinin karşılığını alacağını bildirdi.

İŞİN EHLİ OLAN BAŞARILI OLACAK

Ticaret ve Sanayi Odası, bulundukları mesleklere yıllarını veren işçilere yönelik ?Mesleki Yeterlilik Belgesi´ eğitimi düzenledi. Eğitim başarıyla tamamlayan 187 sanatkâr, sertifikalarını alarak mesleklerindeki ustalıklarını kanıtladı. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale´de 48 sektörde 5 bin çalışanın mesleki yeterlilik kursu alacağını söyledi. İşin ehli kişilerin bu belgelerle işlerinin açılacağını belirten Haktankaçmaz, işçilerin alın terinin karşılığını alacağını bildirdi. Türkiye´de yetkilendirme çalışmalarının işçilere katkı sağladığını belirten Haktankaçmaz, işin ehli olan sanatkârların bu belgelerle işlerinin açılacağını ifade etti.

ÜLKEMİZ HERGÜN GELİŞİYOR

Devrin artık okumuşların devri olduğu sözlerine dikkat çeken Vali Haktankaçmaz, ?Eskiden alaylı, mektepli ayrımı vardı her alanda olduğu gibi. Ama nesil değişiyor, ülkemiz farklı gelişmişlik düzeyine geldi. Bundan sonra alaylılar azalacak, yaptığı işi bir şekilde belgelendirenler o işi yapma hakkında sahip olacaklar. Bu bizim kültürümüze tamamen yabancı olan bir iş. Ahilik sistemini bilenler daha resmi bir kurumsa yazılı bir sınav oluyor, belge veriliyor. Hangi alanda çalışılacaksa o işin duayenlerinin oluşturduğu heyet huzurunda hünerlerini sergileyip onlardan icazet aldıktan sonra işini yapabilirdi? dedi.

13 MESLEK DALINDA FAALİYET

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı ise konuşmasında, ?Yeterlilik belgesi almaya hakkı kazanan işçi kardeşlerimize belge vermenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 1963 yılında kurulan Ticaret ve Sanayi Odası 13 meslek dalında faaliyet göstermektedir. Amacı üyelerine en iyi hizmeti verebilmek olan odamız, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında eğitim seminerleri, kurslar, diksiyon kursundan, finansal para ile ilgili yönetim kurslarına kadar birçok seminerleri düzenledik.?

ŞEHRİMİZE HİZMET EDİYORUZ

?Amacımız şehrimize, hizmet etmektir. Özellikle istihdam alanında fayda sağlamaktır. Belge vereceğimiz arkadaşlar aslında işlerinin uzmanı. Ne kadar iyi otomobil kullanırsanız kullanın ehliyetiniz yoksa netice itibariyle araç kullanmış sayılmıyorsunuz. Kırıkkale´de bu kursu vereceğimiz 48 meslek dalında 5 bine yakın işçi kardeşimiz var? ifadesinde bulundu. İşçi kardeşlerimizden aldığımız bilgilere göre her şeyi suiistimal etme durumu olduğu gibi bunda da bir durum var. 100 TL karşılığında bu belgelerin verildiğini söylüyorlar ve işçilerimizin elinde bu belgeler dolaşıyor. Buradan herkesi uyarmak işitiyorum. Böyle bir kurum yok. Akredite olan kurumların müfettişler karşısında vermiş olduğu belge geçerli. Onun dışında alınan belgeler geçerli değildir? dedi.

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazananlara belgeleri takdim edildi. Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştiren programa; Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, TSO Meclis Başkanı Ömer Akçelik, kamu kurum il müdürleriyle sertifika almaya hak kazanan ustalar katıldı.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı