İş Kur işsizin umudu

İş Kur işsizin umudu

İş Kur girişimcinin umudu olmaya devam ediyor. 2009 yılından bu yana yaklaşık 107 Bin kişiye girişimcilik eğitimi veren İş Kur. Kendi işini kuracaklara yönelik iş projelerine 36 Bin TL'ye kadar destek veriyor.

GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI

İŞKUR. 17-23 Kasım 2014 Global Girişimcilik Haftasını girişimcilere yönelik eğitim, destek ve tanıtımlarla kutluyor. Kutlamalar nedeniyle yapılan açıklamada İŞKUR 2009 yılından bu yana Girişimcilik Eğitim Programları düzenliyor. Girişimcilik Eğitim Programları ile İŞKUR’a kayıtlı kişilerin kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Bu sayede işsizlik azaltılırken; ekonomide yeni ve sürdürülebilir işler de yaratılıyor.

106 BİN 342 KİŞİ YARARLANDI

Yine açıklamaya göre İŞKUR 5 yıldan bu yana 56.745 erkek ve 49.597 kadın olmak üzere toplam 106.342 kişinin faydalandığı girişimcilik eğitim programları kapsamında Kuruma kayıtlı kişilere danışmanlık hizmetleri vermekte, girişimcilik seminerlerinde daha önce eğitim almış kişileri başarılı işveren ve finans kurum/kuruluşları ile buluşturmakta, bilgilendirme faaliyetleri düzenlemektedir. Ayrıca son yaptığımız düzenlemelerle iş planlarının uygulamaya geçirilmesi, sektörde iletişim ve işbirliği ağları oluşturulması, girişimci deneyimlerinin doğrudan program faydalanıcılarına aktarılması, katılımcıların finansal araçlara ve yatırımcılara ulaşabilmesi, girişimci adaylarının yönetim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla mentorluk hizmetleri verebilmekte.

PROGRAMLAR ARALIKSIZ SÜRECEK

İŞKUR İl Müdürü Nazım Ulu’nun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi “Engelli ve eski hükümlülerden kendi işini kuracakların proje başvurularını değerlendirmekte ve engellilere 36 Bin TL’ye, eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 10 katına kadar hibe desteği vermektedir. Bugüne kadar İŞKUR tarafından 55 eski hükümlüye yaklaşık 330 Bin TL, 20 engellinin kendi işini kurmasına yönelik ise 520 Bin TL destek verilmiştir. İl Müdürlüğü olarak 2009 yılından bu yana 304 erkek ve 252 kadın olmak üzere toplam 556 kişinin faydalandığı girişimcilik eğitim programları düzenlenmiş olup bundan böyle yıllarda girişimcilik programının uygulamaya devam erilecektir.”

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti