İş güvenliği ve hijyen

İş güvenliği ve hijyen

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığında diyetisyen Fatma Üneşi tarafından Kırıkkale Üniversitesinde yemek hizmeti veren şirket personeli ve üniversitede görev yapan aşçı ve mutfak ekibine İş Güvenliği- İş Kazaları, Hijyen eğitimi v

DİKKAT KONULARI ANLATILDI             
Toplu beslenme sistemlerinde oluşabilecek kaza tipleri ve bunları önleme yolları, ayrıca hijyen nedir? Personel ve besin hijyeni nasıl olur? Besin hazırlaması, pişirilmesi, bekletilmesi ve soğutulmasında dikkat edilmesi gereken noktalar ayrıntılarıyla anlatıldı. Personeller hijyen toplu beslenme sistemlerinde iş güvenliği ve iş kazaları konularında anlatım yöntemiyle bilgisayar, slayt ve projektör yardımıyla bir eğitime tabi tutuldu.
 
FİZYOLOJİK NEDENLER
Mikroorganizmalardan biyolojik, kimyasal ve fiziksel kirlenmeye; iş kazalarında alınabilecek önlemlerden iş kazalarındaki fizyolojik nedenlere kadar hijyen ve iş güvenliği konusunda oldukça ayrıntılı ve açıklayıcı bir eğitim verildi. 25 Kasım 2011 tarihinde Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığında gerçekleşen bir saatlik eğitim sonunda personeller, bu bilgilendirmenin yararlı olduğunu belirtip üniversite yönetimine teşekkür etti.
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti