İş dünyası buluşacak

İş dünyası buluşacak

AGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sarı, Türkiye- Dünya Ticaret Köprüsü ile 144 ülkeden 1500 işadamı ile iş görüşmesi yapılacağını söyledi. Sarı, Kırıkkale'nin yatırımcı alması için önemli çalışmalar yapacaklarını açıkladı.

AFRİKA İLE TİCARETE TUSKON DAMGASI

AGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sarı, “Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü 2013” programına katılacak olan yabancı firmaların Türkiye’ye mal alımı için geleceklerinin altını çizdi. TUSKON’un Afrika kıtasındaki ülkelere yönelik yoğun ticari faaliyetlere öncülük ettiği yönündeki kanaatin doğruluğunu rakamlarla anlatan SARI “Afrika ülkelerine 11 milyar dolar ihracatımız var. 2005 yılında bu kıtaya ihracat 3.5 milyar dolardı. Ticaret Köprüleri’nin bu gelişimde büyük katkısı oldu. Ancak şunu vurgulamak gerekir ki devletimizin uyguladığı politikalarla, cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve hükümet temsilcilerinin bu ülkelere gitmeleri; THY’nin seferlerinin Afrika kıtasına artması bu büyük hareketin gelişmesini sağladı” dedi. Afrika ülkelerindeki kar marjının Avrupa ülkelerine göre daha yüksek olduğunu söyleyen SARI, “Afrika’da doğru hesap yapan kazanır. Ancak bu ülkelerin de kendilerine göre riskleri var. Bu riskleri iyi hesaplamak gerekir. Afrikalılar Türk mallarını çok kaliteli buluyor. Türkiye denince akla gelen markalaştığımız alanlar ise halı ve seramik. Kadın giyimi ve çocuk giyimi de Afrika’da çok ilgi çekiyor. Bir Türk kadının iki ya da üç katı kadar Afrikalı kadınlar kozmetik ürünü kullanıyorlar” diye konuştu.

 

AFRİKA’YA LOJİSTİK YARDIM

Afrika’da lojistik yaşanan lojistik sıkıntıların çözümü halinde ihracatımızın iki katına ulaşabileceğini ifade eden Fatih Sarı, şöyle devam etti: “Afrika’da liman konusunda da sıkıntı yaşıyoruz. Az sayıda liman olduğu için gemiler çok uzun süre bekliyor. Angola’nın petrol geliri 70 milyar dolar. Fakat biz bu ülkeye lojistik sıkıntısı yaşadığımız için yeterince mal satamıyoruz. Üyelerimizin içerisinde lojistik işi yapanlara Afrika’ya direkt ulaşım yapmaları için önerilerde bulunuyoruz. Üyelerimiz arasında ki bazı lojistik firmaları Afrika hatlarını oluşturmaya başladı. Biraz daha zamana ihtiyaçları var”Afrika’da yaşanılan diğer sıkıntının ise bankacılığın yeterince gelişmemesi olduğunu kaydeden Sarı, Türk bankalarının da Afrika’da gelişmesinin önemini ifade etti. Fatih Sarı, düzenlenen ticaret köprüleri ile ülke turizmine yaklaşık 10 milyon dolarlık katkı da sağlandığını söyledi.

 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı