İş kazalarının önüne geçmek zorundayız

İş kazalarının önüne geçmek zorundayız

MÜDÜR KÖKSAL: ?TÜRKİYE GENELİNDE HER 1 DAKİKADA 640 İŞ KAZASI OLUYOR?

MÜDÜR KÖKSAL: ?TÜRKİYE GENELİNDE HER 1 DAKİKADA 640 İŞ KAZASI OLUYOR?

İş kazalarının önüne geçmek zorundayız

İŞKUR Genel Müdürü Dr. İsmet Köksal, ?İş Kazalarının Önlenmesi´ çalışmaları kapsamında Kırıkkale´ye geldi. Burada işverenlerle buluşan Köksal, Türkiye genelinde her bir dakikada 640 adet iş kazası olduğunu söyledi.

İNSAN GÜCÜNE DAYILI İŞLER RİSKLİ

Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR Genel Müdürü Dr. İsmet Köksal ile MYK Başkan Yardımcısı Metin Karaman´ı ağırladı. ?İş Kazalarının Önlenmesi´ için yapılan çalışmalar kapsamında işverenlerle buluşan Köksal, müdürlük olarak alınan tedbirler hakkında bilgi verdi. Toplantıya TSO Başkanı Ahmet Varlı, İŞKUR Müdürü Arif Ay ve çok sayıda işveren katıldı.

FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak ?İstihdamda Milli Seferberlik´ çalışmalarının oluştuğunu belirten Köksal, ?Her işin kendine göre riski vardır. İşte bizler bu risklerin en aza indirilmesi hatta ortadan kaldırılabilmesi amacıyla çalışmalar sergiliyoruz. Türkiye genelinde her bir dakikada 640 adet iş kazış olurken işte bizler bu noktada işverenlerimiz ve işçilerimiz arasında farkındalık oluşturmak istiyoruz? dedi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI

Güvenlik önlemlerinin alınması konusundan kanunen de çalışmalar olduğunu vurgulayan Köksal, ?Bu konuda işverenlerimiz biraz daha duyarlı davranmalı. Çünkü her insanın hayatı, sağlığı bizim için çok önemlidir. İş kazası olduktan sonra ya da can kaybı olduktan sonra alınan tedbirlerin hiçbir önemi kalmıyor. Sadece kazaların yinelenmesi amacıyla önlem alınmış oluyor? şeklinde konuştu.

Haber Ferman Aybars Gök



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü