İş Bankasında işlemler çipli kimlikle yapılıyor

İş Bankasında işlemler çipli kimlikle yapılıyor

KIRIKKALE PİLOT İL OLDU

İş Bankasında işlemler çipli kimlikle yapılıyor

İş Bankası, bankacılık sistemlerini Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) projesiyle uyumlu hale getiriyor. Çipli kimlik konusunda pilot il olarak seçilen ve kimliklerin dağıtımı süren ilimizde birçok kurum bu sisteme geçmediği için işlem yapılamıyordu.

BANKADAN AÇIKLAMA YAPILDI

İş Bankası´ndan yapılan açıklamaya göre, banka, en gelişmiş kimlik tespit ve doğrulama teknolojilerine yatırım yaparak risk yönetimi ve güvenlik konusundaki altyapısını sürekli güncelliyor.

YENİ KİMLİKLERE UYUMLU

Bu kapsamda, akıllı kart olarak tasarlanan TC Kimlik Kartı uygulamasını esas alan EKDS projesinin ülke genelinde hayata geçirilmesine paralel, bankacılık işlemleri de bununla uyumlu hale getiriliyor.

KIRIKKALE PİLOT İL OLDU

İş Bankası, pilot bölge seçilerek 14 Mart´tan itibaren akıllı TC Kimlik Kartı dağıtımı başlatılan Kırıkkale ilindeki Kırıkkale, Keskin ve Menderes Caddesi şubelerinde, müşterilerin bankacılık işlemlerini akıllı kimlik kartlarıyla gerçekleştirmesine olanak veriyor.

YENİ KİMLİKLE SIRA ALINABİLECEK

Böylece müşteriler sıramatik cihazlarına entegre barkod okuyucular sayesinde akıllı kimlik kartlarıyla sıra numarası alabiliyor. Müşteriler ayrıca gişelere yerleştirilen kart okuyucularla yapılan kimlik doğrulamasıyla da işlemlerini daha hızlı ve kolay tamamlayabiliyor.

KULLANIM İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Akıllı kimlik kartlarının Kırıkkale Şubesi içinde yer alan bankamatikte ve internet şubesi gibi dijital kanallarda kullanımına ilişkin çalışmalar da tamamlandı. İş Bankası servislerini bu kartların kullanımını desteklemek için güncellemeye devam edecek.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı