İpekçi umrecileri bilgilendirdi

İpekçi umrecileri bilgilendirdi

İpekçi Turizm Kültür merkezindi Umre'ye gidecek vatandaşlara yönelik eğitim semineri verdi. Seminer de vatandaşlar ihramın giyilişi hakkında da bilgilendirildi.

VATANDAŞLARIMIZIN HAKLARINI KORUYORUZ

İpekçi Turizm Umre Koordinatörü Mehmet İpekçi, Umre’ye giden vatandaşların haklarını koruyacakları söyledi. Kırıkkale halkının kutsal topraklara gitmek için birbirleriyle yarıştığını ifade eden İpekçi, şirket olarak bütün imkanları insanlara sunduklarını belirterek, "İnsanlar ibadetlerini yaparken, dünyalık işleri düşünmeleri için alt yapımızı dört dörtlük yaptık. İnsanlara her türlü imkanı sunuyoruz. 118 Umrecirle son umre olan Ramazan Umresini tamamlamış olacağız. Kırıkkale’de Umre yetkisini tek başına yapan firma İpekçi Turizm’dir. Şirketimiz bu sene 6. senesine girdi ve birçok vatandaşımızı Umre ve hac ibadetlerini yerine getirdiğimizden dolayı mutluyuz" dedi.

 

SAYGILI OLMAKTAN VAZGEÇMEYİN

Kutsal topraklarda umreye gidecek olan vatandaşların her türlü ihtiyaçları firma yetkilileri tarafından karşılanacağını belirten İpekçi, “Umre’ye gidecek olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Umre’ye gidecek olan vatandaşlarımıza hangi otelin ismini verdiysek vatandaşlarımız o otelde kalacaktır. Otel’de yapılacak olan yemekler Türk aşçılar tarafından hazırlanacak. Otelin lobisinde 24 saat boyunca şirketimizin görevlisi nöbet tutarak Umrecilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak. Firma olarak her zaman umrecilerimizin yanında olacağız. Otel’de oda arkadaşları olarak birbirinize saygılı olmaktan vazgeçmeyin” diye konuştu.

 

HEYECANLARI DİKKATTEN KAÇMADI

İpekçi Turizm Hac Umre Sorumlusu Mehmet Ünlü’nün anlatımlarını pür dikkat dinleyen umrecinin heyecanlarını gizleyemedikleri gözlendi. Umrenin ziyaret etmek anlamına geldiğini ifade eden İpekçi Turizm Hac Umre Sorumlusu Mehmet Ünlü dini bir terim olarak umrenin belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girerek Kâbe`yi tavaf etmek, Safa ile Merve arasında say yapmak ve tıraş olup ihramdan çıkmaktan ibaret olduğunu söyledi. Umrenin iki farzı olduğunu açıklayan Turan , "İhram ve tavaf. Bunlardan ihram şart; tavaf ise rükündür. Vacipleri ise sa`y ile tıraş olup ihramdan çıkmaktır. Ömürde bir defa umre yapmak sünnettir. Umrenin pek çok fazileti vardır. Özellikle Ramazan ayında yapılan umrenin sevabı pek çoktur. Umre için belirli bir zaman yoktur. Her zaman yapılabilir. Ancak, Arefe günü sabahından bayramın dördüncü günü akşamına kadar yapılması mekruh görülmüştür diye konuştu.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ