İntibak ödemeleri 2012 sonunda

İntibak ödemeleri 2012 sonunda

Kırıkkale İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin ve başkan vekili Zekeriya Aytekin Türkiye Emekliler Derneğinin 41?inci yıl kutlamalarına katıldı. Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşen Basri Keskin İntibak yasası ile i

EMEKLİ İÇİN TOPLU ÖDEME HAKKI DOĞACAK
AK Parti ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik, İşçi Emeklileri Derneği?nin önerileri doğrultusunda İntibak Yasasına açıklık getirdi. Türkiye Emekliler Derneğinin 41?nci yıl kutlamalarına Kırıkkale Şubesi olarak Başkan Basri Keskin ve Başkan Vekili Zekeriya Aytekin genel merkezin daveti üzerine iştirak ettiler. Toplantıda Kırıkkale Şubesinin İntibak Yasasıyla ilgili görüş ve düşüncelerini Başkan Basri Keskin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik?e geniş bir şekilde genel merkezin bilgilerinin ışığında aktardı. Konuyla ilgili Bakan Çelik konuşmasında detaylı bir şekilde şu açıklamalarda bulundu: ?Emeklilerin uzun süredir beklediği intibak düzenlemesi tamamlandı. Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 500 bin emeklinin maaşında artış olacak. Artış rakamının ne kadar olacağı Bakanlar Kurulun` da tespit edilecek. Konuyla ilgili yasa, 2012`nin ilk aylarında çıkacak. Ödemeler ise 2012`nin sonlarında veya 2013`te yapılacak. Bu sebeple, yasanın çıktığı tarihten itibaren emekli için toplu ödeme hakkı doğacak. Bu ödemenin tek seferde mi yoksa parça parça mı yapılacağına Bakanlar Kurulu karar verecek? dedi. Bakan Çelik, Bakanlar Kurulu`nun bu konuda emekliyi üzecek bir düzenleme yapmayacağını ifade etti.
 
ÖLÜM AYLIKLARINA DA İNTİBAK ZAMMI YAPILACAK
Bakan Çelik, açıklamasına şöyle devam etti; ?Düzenleme ile ölüm aylıklarına da intibak zammı yapılacak. Vefat eden SSK emeklisi üzerinden aylık alan eş, çocuk, anne-baba maaşları da zamlanmış olacak. İntibak zammı, dul ve yetimlere hisseleri oranında yansıtılacak. Yine 2000 yılından önce özürlü olarak emekli olanların da maaşları yükselecek. Üst gösterge tablosundan aylık veya gelir alanların intibakları, bulundukları derce ve kademelere göre yükseltiliyor. SSK emeklileri için aynı süre çalışıp, aynı prim gün sayısıyla emekli olanların maaşlarının eşitlenmesi öngörülüyor. Yasal düzenlemeyle emekli maaşlarında, ödedikleri prim gün sayısına göre iyileşme olacak. Bakan Çelik, "Ödemelerinin 2013?e kalacak olmasının sebebi, intibak kapsamına giren 2,5 milyon dosyanın teker teker incelenecek olması. Teknik olarak 2,5 milyon dosyaya inilmesi gerekiyor. Bu zaman alacak. 1 şeklinde konuştu. 2000 yılı öncesinde emekli maaşı bağlanırken prim gün sayısının ve ödenen prim miktarının önemi yoktu. Şimdi ise bu dosyalar tek tek incelenerek emekli maaşları, ödedikleri prim gün sayısına ve prim miktarına göre yeniden hesaplanacak.?
 
ZAMMI ETİK BULMUYOR VE KINIYORUZ
İşçi Emekliler Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin ?Amacımız 18 yıldır hala bekleyen intibak yasasıyken TBMM?de gece geç vakitlerde kendilerine zam yapmalarını etik bulmadığımız gibi kınıyoruz. 11 milyon emekliye yüzde 4?lük yapılan zam herhalde milletvekillerinin vicdanına sığmayacak. Asılın ölümü halinde 340 TL verilirken, vekilin ölümünde ise 75 bin TL verilmektedir. Bu adaletsizlik göz önünde bulundurularak umarım intibak yasasısın sağlıklı olacağı inancındayım. Kendi danışmanlarına yaptıkları yüzde 100?lük zammı etik bulmuyor ve kınıyoruz.? dedi
 
ŞÜPHE YOKTUR
Keskin, ?Verilen bu talebi birlikte ele alırlarsa eşit işe eşit ücretten çoğu arkadaşımızın yararlanacağından şüphe yoktur. Güncel ihtiyaçlara yapılan zamların bize verilen zamların çok çok üstündedir. 44 bin 318 emekli adına Milletvekillerinin kendilerine ve danışmanlarına yaptıkları zammı kınıyoruz. Asıl aç gezerken vekillerin gönül uygunluğu ile yaşamalarını kabullenemiyoruz. Umarız devletimiz ve bakanımız bu yasayı dikkate alarak memnuniyetle karşılarlar.?


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ