İnternetin faydası kadar zararı da var

İnternetin faydası kadar zararı da var

ANNE BABALARIN DESTEĞİ DAHA ÖNEMLİ

İnternetin faydası kadar zararı da var

İl Emniyet Müdürlüğünce Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine güvenli internet kullanımı konusunda eğitim verildi. Toplum Destekli Polis Bürosu memurlarından Levent Çakır öğrencilere bunun bir sanal ortam olduğunu unutmamaları gerektiğini söyledi.

İNTERNETİN FAYDALARI ÇOK

Okulun spor salonunda düzenlenen eğitim programında konuşan polis memuru Levent Çakır, interneti kullanırken her bireyin daha bilinçli olması gerektiğini söyledi. Gençlerin internet ortamında çoğunlukla çeşitli paylaşımlarda bulunduğunu anlatan Çakır, "İnternet, birçok bilgiye ulaşmada ve resmi işlemlerde hepimize önemli kolaylık sağlamaktadır. Ancak internetin çocuklara, gençlere hatta yetişkinlere olan zararları unutulmamalı ve internet ortamında gezinirken çok dikkatli olunmalı. Kesinlikle tanımadığımız kişilerle iletişim kurmaktan özenle kaçınarak, kişisel bilgilerimizi de başlarıyla hiçbir suretle paylaşmamız doğru değildir. Sosyal paylaşım sitelerinde her yaş grubundaki bireyler tarafından görüşmeler ve paylaşımlar yapılmaktadır. Sanal ortamda gezinirken sınırsız bir özgürlük yok. İstediğimi paylaşırım ve istediğimi yazarım diye düşünmeyin. Başkalarına hakaret edici, aşağılayıcı, karalayıcı ifadeler ve paylaşımlar suç oluşturmaktadır." Dedi.

ANNE BABALARIN DESTEĞİ DAHA ÖNEMLİ

Polis memuru Çakır, anne ve babaların hayatta en çok destek alınacak kişiler olduğunu anlatarak, en iyi arkadaşın anne babalar olduğunu dile getirdi. Öğrencilerden en sağlıklı bilgiyi anne-babalarından alabileceklerini belirterek her hangi bir sorunları olduğu zaman mutlaka anne-babaları ile paylaşmalarını istedi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu