İnsanoğlu doğa ile özdeş olma zorunda

İnsanoğlu doğa ile  özdeş olma zorunda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan, “Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganı ile hayata geçirilen “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında, Kırıkkale’de de 25 bin fidan, toprakla buluşturuldu.

Kırıkkale valisi Bülent Tekbıyıkoğlu tören öncesinde yaptığı konuşmada, artık insanoğlunun doğa ile özdeş bir yaşam formunu oluşturmak gibi bir mecburiyeti olduğunu söyledi

 

DİNEK DAĞI ORMAN OLACAK

Balışeyh ilçesinde bulunan “Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı”nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Türkiye’nin her yanında aynı heyecanla fidanların dikildiğini söyledi. Türkiye’de yaklaşık orman varlığının yüzde 28 ortalamasında olmasına rağmen ilimizin orman varlığı ortalamasının yüzde 16 civarında olduğunu vurgulayan Vali Tekbıyıkoğlu “Bu oranı üst seviyeye çıkartmak için elimizden geleni yapacağız. “dedi.

 

ORMAN VE DOĞA İLE ÖZDEŞ OLMALIYIZ

Artık insanoğlunun doğa ile özdeş bir yaşam formunu oluşturmak gibi bir mecburiyeti olduğunun altını çizen Vali Tekbıyıkoğlu, “ Dünyada bu konuda çeşitli çalışmalar ve çeşitli antlaşmalar yapılıyor. Japonya’da Kyoto sözleşmesi imzalandı. Türkiye’miz de altına imza attı. Bizde kendimiz açısından buna uygun bir yaşam formunu oluşturmak üzere gayret etmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

 

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Konuşmaların ardından Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, protokol üyeleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler ile birlikte binlerce fidanı toprakla buluşturdu.11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği Konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile; ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla, her yıl 11 Kasım gününün “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüştü.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ