İnsanlık, Mevlana´ya ve Onun Gibi Işık Tutanlara Muhtaç

İnsanlık, Mevlana´ya ve Onun Gibi Işık Tutanlara Muhtaç

MEVLANA´YA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

İnsanlık, Mevlana´ya ve Onun Gibi Işık Tutanlara Muhtaç

Hz. Mevlana´nın 742. Vuslat Yıl Dönümü münasebetiyle Kırıkkale Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübümüz tarafından 16.12.2015 Kültür Merkezinde Mevlana´yı Anmak adlı tiyatro gösterimi yapıldı.

YETKİLİLER VE İLGİLİLER İZLEDİ

Kırıkkale Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü tarafından organize edilen Mevlana´yı Anmak adlı oyuna Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik Merkezi Müdürü Adnan Vural, Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şevket Yurdaseven, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İdarecileri ile çok sayıda kişi tiyatroyu izledi.

MEVLANA´YA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü tiyatro öncesinde yaptığı konuşmada ?Mevlana´nın hikmetli sözlerinin, irfanla yoğrulmuş öğütlerinin, fitneyi, fesadı, hasedi silip attığını, bir büyük kardeşlik iklimini kurduğunu ve bize kardeşliği, muhabbeti aşkı anlattığı için ayrıca Mevlana´ya şükranlarımızı sunuyorum. Bu vesile ile bu oyunun sergilenmesinde görev alan Tiyatro kulübümüze ve katkıları sebebiyle Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesine, özellikle de siz değerli Mevlana dostlarına katılımlarınız sebebiyle teşekkür ediyorum? dedi.

İNSANLIK MEVLANA´YA MUHTAÇ

Vali Yardımcısı Rıfat Ata ise konuşmalarında ? Bugün insanlık, Mevlana´ya ve onun gibi ışık kaynaklarına derinden muhtaç olduğunu daha çok hissetmektedir. Vuslatının 742.yıl dönümünde Mevlana´nın en önemli eseri olan Mesnevî, birçok bilgi ve hikmet demetleri sunan çok önemli bir kaynaktır. Bu dünya klâsiğinin merkezinde Kuran ve Yüce Peygamberimizin tarihi tecrübesi yer almaktadır. Bu manada gençlerimizin Mesneviyi mutlaka okumaları gerekmektedir? dedi.

GENÇLİK MERKEZİ TANITIMI

Gösteri öncesi katılımcılara 2015 yılı Kırıkkale Gençlik Merkezimizin Proje ve Faaliyetlerini anlatan slayt gösterimi izletildi. Gençlerin yoğun katılımı ile başlayan Tiyatro Gösterimi Hz. Mevlana´nın Mesnevi Şeriften seçme hikâyeleri, Hz. Mevlana´yı anlamak ve Sema gösteri ile oluşan üç bölümle izleyicilere sunuldu. Büyük beğeni toplayan Tiyatro gösterisi Gençlik Merkezimizin ikramı ve oyunda görev alan gençlerimize Protokol tarafından Başarı belgesi takdim edilmesiyle son buldu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı