İnsanlığa ve demokrasiye ihanet ediyorlar

İnsanlığa ve demokrasiye ihanet ediyorlar

Genç Memur Sen Kırıkkale İl Başkanı Murat Memiş, darbeye destek veren zihniyetlerin insanlığa ve demokrasiye hakaret ettiğini söyledi. Memiş, yaşanan süreçte öldürülen insanların sayısının bile bilinmediğini ve bunun korkunç bir katliam olduğunu bildirdi.

 

SİLAH ZORUYLA YÖNETİM DEĞİŞTİ

Genç Memur Sen Kırıkkale İl Başkanı Murat Memiş, basın açıklaması yaptı. Memiş açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Mısır’da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe, bugün yüzüncü gününü tamamladı. Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkı; bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldı. Birkaç ülke hariç dünya, demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor. Menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenler, darbecilere destek verenler; insan onuruna, insan haklarına ve insanlığın yüzlerce asırlık birikimine hatta bizatihi insana ihanet ettiklerini dahi fark edemiyor.”

 

DÜNYA SESSİZ KALDI

“Darbeciler ve cunta yönetimi, dünyanın sessiz kalmasından,  sözüm ona demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci olmasından aldıkları cesaretle, masum bedenleri ölümle tanıştıran vahşetlerine her gün bir yenisini ekliyor. Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. 3 Temmuz’dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü.  Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor.”

 

İŞKENCE VE ÖLÜMLER

“Darbe yönetimi ve tetikçileri, yönetime el koymakla, bu duruma karşı çıkanları öldürmekle yetinmiyor. Binlerce insanı, darbeye direndiği ve demokraside ısrar ettiği için hukuka aykırı yollarla tutukluyor, işkenceye tabi tutuyor. Mısırda sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Dünya ses çıkarmaz, insanlık vicdanı harekete geçmezse, darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecek. Demokrasinin yeniden tesisi, insan haklarının ve insan onurunun hüküm sürmesi ihtimalini ortadan kaldırmak adına Hürriyet ve Adalet Partisi’nin ve Müslüman Kardeşler’in teşkilatları kapatıldı, faaliyetleri yasaklandı, liderleri tutuklandı ve mal varlıklarına el konuldu.”

 

MISIR HALKININ YANINDAYIZ

“Bu yüzden, darbeye itirazlarında, darbecilere isyanlarında Mısır halkının yanında yer alacağız. Merkezinde insan olan,  temeli insan onuru olan “yeni bir dünya” için, “Mısır için direniş, İnsanlık için diriliş” mücadelemizde kararlı olacağız.İnanıyoruz ki; kendisini insana ve insanlığa hizmet etmeye adamış gençliğin darbelere karşı direnişi insanlığın direnişiyle sonuçlanacak. İnsana karşı yapılan zulmü sona erdirmeyi amaçladığımız bu kutlu sefer, Mısır’da darbeyi sona erdiren soylu bir zaferle taçlanacak.  Mısırda 100 gündür hüküm süren zulme isyanımızla kendisini Rabia Kuşağı olarak adlandıran bizler; Mısır’da darbenin ikinci yüz gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız