İnsan tüm evrenin özüdür

İnsan tüm evrenin özüdür

Baro Başkanı Avukat Ayhan Yılmaz, insan haklarının kişiyi hür, onurlu ve özgür şekilde yaşatacak kurallar bütünü olduğunu söyledi. Yılmaz, insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapılmaması gerektiğini bildirdi.

İNSAN HAKLARI EVRENSELDİR 

Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, insan haklarının kişiyi hür, onurlu ve özgür şekilde yaşatacak kurallar bütünü olduğunu kaydetti. Yılmaz, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 10 Aralık 1948`de Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi`nin kabul edildiğini belirtti. O tarihten sonra 10 Aralık gününün, her yıl tüm dünyada `Dünya İnsan Hakları Günü` olarak kutlandığını ifade eden Yılmaz, insan haklarının evrensel olduğunu ve tüm dünyada insan haklarının kabul edildiğini söyledi. İnsanın en önemli hakkı olan yaşama hakkının tüm ülkelerde benimsendiğini belirten Yılmaz şöyle konuştu.

AYRIM YAPILMAMASI GEREKİYOR
“İnsan tüm evrenin özüdür. İnsan hakları doğuştan var olan ve insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan, insanın sadece insan olması hasebiyle sahip olduğu haklarının tümüdür. İnsan hakları kişiyi hür, onurlu ve özgür şekilde yaşatacak kurallar bütünüdür. Bugün `İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi`, `Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi` gibi belgelerin birçok ülke tarafından kabul edilmesine rağmen dünyanın değişik yerlerinde, başta en temel hak olan yaşam hakkı olmak üzere birçok insan hakkı ihlalleri yaşanmaktadır.”

İNSAN HAKKI İHLALLERİ YAŞANIYOR
Yılmaz, “ Ülkemiz baştan beri Birleşmiş Milletlerin içinde yer alan bir devlet olarak insan hakları konusunda duyarlılığını, İnsan Hakları Bildirisi ve onu izleyen sözleşmelerde ifadesini bulan temel düşünceyi paylaşmıştır ve evrensel insan haklarını anayasal güvenceye kavuşturmuştur. Ancak yeterli değildir. Ülkemizin vatandaş endeksli, vatandaşın hak ve özgürlüklerini güvence altına alan, vesayetçi bir görüntü sergilemeyen insan haklarına saygılı yeni bir anayasa kavuşmalı ve bu evrensel ilkelere uygun davranarakta, demokratik ve modern bir devlet olmanın gereği yerine getirilmelidir. Kırıkkale Barosu olarak daha güvenli, huzurlu ve yaşanabilir bir Türkiye için tüm kurum ve kuruluşları insan haklarına saygılı olmaya davet ediyor, `10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü` saygılarımızla kutluyoruz.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ