İnsan merkezli devlet anlayışımız var

İnsan merkezli devlet anlayışımız var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, artık bilgi ve teknoloji çağında yaşandığını belirterek, "Bütün gelişmiş dünya ülkelerinde olduğu gibi, insan merkezli, birey merkezli yepyeni bir devlet anlayışı Türkiye`nin merkezine yerleşmiştir." dedi.

21. YÜZYILDA GELİŞEN TÜRKİYE 
Kırıkkale Memurlar Derneği davetlisi olarak şehre gelen Genel Başkan Yardımcısı Soylu, `21.Yüzyılda Gelişen Türkiye Vizyonunda Yeni Anayasanın Önemi` konulu bir konferans düzenledi. "Dün yarınlarını göremeyen Türkiye, bugün kısa, orta ve uzun vadede planlarını yaparak kendi özgüvenini inşa eden bir noktaya gelmiştir." diyen Soylu, Türkiye`nin emin adımlarla hedefine yürümekte olduğuna işaret etti. Soylu sözlerine şöyle devam etti: "Bugün yurt dışından Türkiye`de yatırım yapmak isteyenlere hizmet veren bir ajansımız var. 3-5 yıl sonra yurt dışında yatırım yapmaya çalışan bizim insanlarımız için de bir ajans kuracağız. Neden? Çünkü dünya ile rekabet edebilme zihniyetini ortaya koyan bir Türkiye ayaklarının üzerinde yükseliyor." şeklinde konuştu.
DEMOKRASİ HERKESİ BİR ARADA TUTMA SANATI
Demokrasinin bir amaç olmadığını savunan Soylu, demokrasinin herkesin bir arada yaşamasını sağlayan en önemli araç olduğunu savunarak, "Demokrasinin 21. yüzyılda farklı bir anlam taşıyor. Demokrasi artık milletleşmenin ana unsurlarından bir tanesi oldu. Tasada, kederde ve sevinçte birliktelik diye tabir ettiğimiz bir millet kavramının içerisindeki en önemli süreçtir. Demokrasi, bir milletin millet olmasındaki en önemli tanımlardan bir tanesidir. ve biz bugün buna sahip çıktığımız için Allah`ın da yardımıyla attığımız kararlı adımların devamı bir şekilde geliyor. Türkiye 2011 yılının sonu ve 2012 yılının başı itibariyle ciddi bir reform hazırlığı içerisine girmiştir. Son 10 yıllık reformların ardından yeni reformlarını ortaya koydu." dedi.
HEDEFLERİMİZ BÜYÜK 
Süleyman Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 2023 ve 2071 hedeflerine de değinerek, şunları kaydetti: "Bizim çocukluğumuzda hedefsiz bir Türkiye vardı. Okumalarımızda şununla karşılaştık. ABD`nin ve başka ülkelerin büyük planları var. Bizde ise bir yıl sonra neyin ne olacağı belli olmayan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bu bireyleri de etkiliyor. Çocuklar ve gençler de kendilerine ait plan ortaya koymakta zorlanıyorlar. Türkiye nasıl bugün demokrasi açığını kapatıyorsa, özgüven açığını da kapatıyor. Eğer Türkiye Afrika`da ve Güney Amerika`da varsa bu büyük plandır. Türkiye`de büyük bir zihniyet devrimi yaşanıyor."
AYDINLAR YETİŞTİRECEĞİZ 
Soylu, 2023 ve 2071 hedeflerinde yeni Mimar Sinanlar, yeni Piri-i Reisler, Farabiler, Akşemsettinler yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Memur Derneği Başkanı Ayhan Sıdar da derneklerinin Kırıkkale`de ilk ve tek memur derneği olduğunu, sorumluluk alanlarının Kırıkkale`de yaşayan herkes olduğunu belirtip, "Çünkü memurlarımız halkımıza hizmet ediyor. Kurulduğumuzdan günümüze kadar yaptığımız çalışmaları halkımız takdir ediyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Hiçbir zaman taraf olmadık. Fakat Kırıkkale`nin yararına olan çalışmalarda her zaman taraf olduk." dedi.
PLAKET VERİLDİ
Programın sonunda Soylu`ya konferansa katılımından dolayı plaket verildi. Programa Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, memurlar ve vatandaşlar katıldı.


1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız