İnsan hakları kuruluna 52 başvuru

İnsan hakları kuruluna 52 başvuru

Vali Ali Kolat, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin her ülkenin kabul etmesi ve uygulaması gereken evrensel değerler olduğu gerçeği ile İnsan hakları, ülkemizde de tam anlamıyla özümsendiğini söyledi. Kolat, kentte insan hakları kuruluna 52 başvuru


ANAYASALAR BU TEMELE DAYANIYOR
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Kırıkkale Valiliği Toplantı salonunda program düzenlendi. Programda konuşan Vali Ali Kolat, insan haklarının tüm dünya tarafından kabul edildiğini ve ülkelerin anayasalarının bu temele dayandığını söyledi. Bazı ülkelerde insan haklarının ihlal edildiğini belirten Kolat, sömürgeciliğin olduğu bölgelerde bu ihlalin yapıldığını bildirdi.
Hiçbir toplumun, cinsiyet, renk, din, dil, mezhep ayrımı yapmaması gerektiğini belirten Kolat, insanları ötekileştirmenin kimseye fayda sağlamayacağını kaydetti. Kolat, kent genelinde insan hakları kuruluna 52 başvuru geldiğini ifade etti.

KİŞİSEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER
Kişisel hak ve özgürlükler konusunda temel bir referans belgesi olan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 65 yıl önce 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edildiğini ifade eden Vali Kolat, “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini kabul eden ilk ülkeler arasında yer alan Türkiye, aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin temel insan hakları sözleşmelerinin tamamına taraf olmuştur.Bilindiği gibi insan hakları, insan olmanın kazandırdığı haklardır. Başkası tarafından verilen bir söze veya teminata bağlı olarak ya da satın alarak elde ettiğimiz haklar değillerdir. İnsan hakları, insan olmanın ve onurunun doğal bir sonucudur. Bu hak ve özgürlükler; cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, servete, siyasal veya başka düşünceye dayanmaz”

BİLİNCİ YAYMAK GEREKİYOR
“Toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan çeşitli nedenleri incelemek, araştırmak üzere, İlimiz ve İlçelerinde kurulu “İnsan Hakları İl ve İlçe Kurulları” 23 Kasım 2003 tarih 25298 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle yeniden yapılandırılarak, kurullarda sivil toplumun temsili güçlendirilmiştir. Söz konusu kurullar, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmaktadır.Cumhuriyet kenti İlimizde tüm vatandaşlarımızın, korku ve tedirginlik duymadan, hiçbir ayrıma tabi tutulmadan, mutluluk ve güven içinde yaşamaları en büyük arzumuzdur ve bu doğrultuda yoğun bir çaba gösterilmektedir”

TARİHİ VE MANEVİ DOKUSU
“Türk halkının tarihi ve manevi dokusunda esasen var olan insana saygı, başkasının hakkına, hukukuna hürmet duygusu, insan hakları alanındaki reformlarımızın günlük hayata geçirilmesini kolaylaştırmaktadır. Tüm kurum, kuruluş, bireyler ve özellikle medya tarafından insanların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hak arama bilincinin geliştirilerek, insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlar, esenlikler dilerim.” dedi. Vali Ali Kolat’ın konuşmasının ardından Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Cengiz Arıkan, ‘İnsan haklarında hukukun önemi’ adlı seminer verdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ