İnsan hakları evrenseldir

İnsan hakları evrenseldir

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Aday Adayı Suna Andıran, "İnsanları özgür olmayan bir ülkede demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden söz edilemez" dedi. Andıran, insan haklarının ırk, dil, din ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanabileceği hak

YAŞAM VE ÖZGÜRLÜK HAKKI

İnsanın en önemli hakkının yaşam hakkı ve özgürlükleri olduğunu belirten Andıran, insan haklarının tam anlamıyla yaşam bulması, demokrasinin ve adaletin öncelikli olmasının hukuk devletinin bir gereği olduğunu vurguladı. Andıran, İnsan Hakları’nın 10 Aralık 1948`de Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi`nin kabul edildiğini belirtti. Andıran, O tarihten sonra 10 Aralık gününün, her yıl tüm dünyada `Dünya İnsan Hakları Günü` olarak kutlandığını ifade etti.

 

BÜTÜN İNSANLAR EŞİT

Bütün insanların hür ve eşit doğduklarını ifade eden Andıran şunları kaydetti:"Herkes ırk, renk, cins, din, siyasal ya da başka herhangi bir ayrılık gözetmeksizin, bildiride yazılı bütün haklardan ve özgürlüklerden yararlanma hakkına sahiptir. Yaşamak, özgürlük ve can güvenliği herkesin hakkıdır. İnsan hakları, kişiyi özü ile yaşatacak kurallardır. Bu kurallar, insanı insan yapan kurallar olarak da tarif edilebilir. İnsanların kendi istekleri dışında yaşamak zorunda bırakıldıkları şartlara tarih boyunca rastlanmıştır. Kullara kulluk etmek, köle hayatı yaşamak, işkencelere maruz kalmak bu yaşantıya örnek olarak verilebilir” dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ