İnsan öncelikle kendini bilmeli

İnsan öncelikle kendini bilmeli

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDE MÜTERCİM-TERCÜMANLIK KONFERANSI DÜZENLENDİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDE MÜTERCİM-TERCÜMANLIK KONFERANSI DÜZENLENDİ

İnsan öncelikle kendini bilmeli

Kırıkkale Üniversitesi Fransızca-İngilizce-Farsça?Arapça Topluluğu tarafından ?Neden Mütercim-Tercümanlık? konulu konferans düzenlendi. Fen-Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Salonu´nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Hekimoğlu katıldı.

DİLLER ARASINDAKİ YAKINLIK

Doğu Dilleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu takdim konuşmasında, ?Ülkemizdeki bütün yabancı diller arasında yakınlık, beraberlik ve iş üretme açısında ortaklık olsun diye hep düşünüyoruz. Bütün günlerimiz çalışmak için, öğrenmek için çünkü gelecek sizlerin ellerinde yükselecek.? dedi.

İNSANIN ÖNCELİKLİ VAZİFESİ

İnsanın kendini tanımasının önemine işaret eden Doç. Dr. Muhammet Hekimoğlu, ?İnsanın öncelikli vazifesi kendisini bilmesidir. Öncelikle ben neyim? Kapasitem nedir ne yapmak istiyorum? Ailenizin ve toplumun beklentisi ikinci plandadır. Önemli olan siz ne olmak istiyorsunuz. Karşınızdaki insan hangi kültürden geliyorsa o kültürün donelerini bilmek durumundasınız. Ama bundan da önce kendinizi bilmelisiniz.? dedi.

YÜZÜ DÜNYAYA DÖNÜK İNSANLAR

Mütercimlerin çalışma alanlarına değinen Doç. Dr. Muhammet Hekimoğlu konuşmasının devamında ?Kendinizi küçümsemeyin ama büyük laf da etmeyin. Büyük hayaller kurun, büyük işler hedefleyin, fakat büyük laf etmeyin. Bir şeyi kafaya koyduğunuz zaman şuna inanın, ?Ben bir şeyi kafama koyarsam ona ulaşırım? deyin. Gelecek planlamanızı çok iyi ve sağlam yapın. Bu hususta hocalarımız sizlere kapısını açtılar. İletişimi iyi kurun. Sizler iyi iletişimci olmak zorundasınız. İletişim becerilerinizi bilgi ve kültürünüzü geliştireceksiniz. Hangi ülkenin vatandaşı olduğunuzu iyi fark edeceksiniz. Siz yüzü dünyaya dönük insanlarsınız. Artık kaderiniz bundan sonra dünyaya doğru çevrilmiştir. Bundan sonra planlarınızı ona göre yapın. İyi şeyleri görün ve propagandistlerden kaçının? diyerek sözlerini tamamladı. Konferansın sonunda, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Hekimoğlu´na katılımlarından dolayı plaket verildi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti