İnsan öldüren Müslüman olamaz

İnsan öldüren Müslüman olamaz

BİRLİK VE BERABERLİĞİN TESİSİ İÇİN...

İnsan öldüren Müslüman olamaz

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Erbaş, ?Masum insanları öldüren ismi ne olursa olsun Müslüman olamaz? dedi.   

PROGRAMIN ONUR KONUĞU OLDU

Kutlu Doğum Haftası Dolayısıyla Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii bahçesinde düzenlenen etkinliğe katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Erbaş: Ne olduğu belirsiz bazı güçlerin bir takım örgütleri çıkartarak insanları birbirine kışkırtmaya çalıştıklarını belirterek bunlara fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi Erbaş ?İsmi ne olursa olsun masum insanları öldüren Müslüman olamaz" dedi.

BÜTÜN İNSANLIĞI AYDINLATTI

Peygamberin doğrudan doğruya Kur´an´dan ilham alarak bütün insanlığı aydınlatmak üzere gönderildiğini anlatan Erbaş, Onun emanetçileri, ümmeti olarak aynı şeylere şahit olmak zorunda olduğumuzu, dünyada yeniden kardeşliğin gerçekleşmesine şahit olmamız gerektiğini bildirdi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN TESİSİ

Erbaş, birlik ve beraberliğin ilelebet devam edebilmesi için dini duyarlılıkların muhafaza ve insanların sahip olduğu temel hak ve özgürlüklere riayet edilmesi gerektiğini vurguladı.
Irkçılık yapmanın en büyük günahlardan biri olduğunu aktaran Erbaş, şöyle konuştu: "Farklı etnik kökenlere sahip olmak bizim zenginliklerimizdendir. Hangi ırktan olduğumuzu biz seçmiyoruz. Batılıların 100 yıl önce kendi aralarında yaşamış oldukları din ve mezhep savaşları, Batı´yı her türlü kötülüklerin yaşandığı bir yer haline getirdi. 30 yıl süren din savaşlarında Almanya, İngiltere ve Fransa´da 11 milyon insanın ölmesine neden olan o din ve mezhep savaşlarını şimdi İslam dünyasında da tahrik etmeye ve meydana getirmeye çalışan içeride ve dışarıda buna sebep olan bir takım hain eller var. Bu hain ellere karşı çocuklarımızı ve gençlerimizi uyaralım. N´idüğü belirsiz bir takım örgütleri ortaya çıkarıp Müslümanları birbirine kışkırtmaya çalışıyorlar. Bunlara fırsat vermeyelim. Masum insanları öldüren ismi ne olursa olsun Müslüman olamaz."

KURAN-I KERİM TİLAVETİ

Programda Kuran-ı Kerim okundu, ardından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Ali Kolat tarafından ödülleri verildi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı