İnsan gibi yaşamak engelli bireylerin en doğal hakkı

İnsan gibi yaşamak engelli bireylerin en doğal hakkı

REKTÖR YILDIZ, ENGELLİLERİ AĞIRLADI

İnsan gibi yaşamak engelli bireylerin en doğal hakkı

15 Ekim Beyaz Baston ve Güvenlik Günü nedeniyle üniversitede okuyan görme engelli öğrenciler Engelsiz Yaşam Birimi koordinatörü Resul Partici ile birlikte Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız´a ziyarette bulundu.

GÜNÜN ÖNEM VE ANLAMINI ANLATTI

Günün anlam ve önemine değinen Partici konuşmasında ?Beyaz Baston görme engellilerin yaşamlarını rahat bir şekilde devam ettirebilmelerinde önemli bir kılavuzdur. Bu nedenle illerde, ilçelerde, kurumlarda erişilebilirlik noktasında önemli adımlar atılması gerekmektedir. Bu hususta Kırıkkale Üniversitesi fiziksel erişilebilirliğin gerçekleştirilmesinde önemli yollar kat etmiştir. Ayrıca, diğer üniversiteler bu alanda üniversitemizi örnek almalıdır. Rektörümüze ve üniversite yönetimimize hassasiyetliklerinden dolayı teşekkür ederim? diye konuştu.

İNSANCA BİR YAŞAM ENGELLİLERİN DE HAKKI

Rektör Ekrem Yıldız ise, ?İnsan haysiyetine yaraşır ve toplumla kaynaşan bir şekilde yaşam sürmek engelli bireylerin en doğal hakkı, bizlerin de en önemli görevidir. Bu manada üzerimize düşeni yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz. Farklılıkların farkında olmak insan olmanın bir gereğidir. Engelli ve öğrencilerimiz de diğer öğrenciler gibi eğitim alma hakkına sahiptir? ifadelerini kullandı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü