İnşaatlarda bariyer kullanımı zorunlu olmalı

İnşaatlarda bariyer kullanımı zorunlu olmalı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDE BETONUN GELECEĞİ TARTIŞILDI

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDE BETONUN GELECEĞİ TARTIŞILDI

İnşaatlarda bariyer kullanımı zorunlu olmalı

Yapı Ürünleri Federasyonu (YÜF), Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerine "Beton ve Beton Bileşenleri Semineri" düzenledi. Öğrencilere betonun geleceği ve inşaat sektöründeki gelişmeler anlatıldı.

BETONUN GELECEĞİ VE İNŞAAT SEKTÖRÜ

Yapı Ürünleri Federasyonu(YÜF) Şehit Aydın Çopur Konferans Salonunda Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Topluluğu´nun isteğiyle İnşaat Mühendisliği öğrencilerine Beton ve Beton Bileşenleri seminerinde Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ertuğrul Çam´ın açılış konuşmasıyla başlayan seminerde, çimento, agrega, beton ve prefabrik beton sektörüyle ilgili teknolojik gelişmeler ele alındı.

SEMİNERE YAKLAŞIK 400 ÖĞRENCİ KATILDI

400 civarında öğrencinin katıldığı seminerde Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Teknik Danışmanı Prof. Dr. Özgür Yaman Çimento, Beton ve Beton Yol Teknolojisindeki gelişmeler hakkında bilgi verirken, THBB´den Cem Kılınç Türkiye´de hazır beton üretimi ve beton uygulamaları, Agrega Üreticileri Birliği´nden Maden Mühendisi Çağlar Tanın Yaşanabilir Kentlerin Ana Hammadesi ?Agregalar?, Türkiye Prefabrik Birliği (TPB), Teknik Sorumlu Alper H. Uçar, Beton Prefabrikasyon, Beton Katkı Üreticileri Birliği (KÜB), ARGE Laboratuvarı Yöneticisi Ersin Taşdemiroğlu ?Kimyasal Beton Katkıları? ve Kireç Sanayicileri Derneği(KİSAD) Genel Sekreteri Coşkun Gönültaş yapıda kirecin kullanımı ve önemi hakkında bilgiler verdi.

BAZI ÜLKELERDE OLDUĞU GİBİ BİZDE DE ZORUNLU OLMALI

Etkinliğin kapanış oturumunda ülkemizde tek taraflı araçların neden olduğu kazalara, bu kazaların sonucunda oluşan can ve mal kayıplarının beton bariyerlerin kullanılmasıyla önlenebileceğine dikkat çekildi ve CE güvenlik sertifikalı beton bariyerlerin İngiltere ve İrlanda da olduğu gibi ülkemizde de zorunlu kılınması gerektiği vurgulandı Etkinlik, Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerinin sorularıyla son buldu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti