İnadına ?barış? için çalışacağız

İnadına ?barış? için çalışacağız

DEVLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE KATLİAM

İnadına ?barış? için çalışacağız

Ankara´daki bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için Emek Platformu tarafından anma töreni düzenlendi. Saldırı protesto edildi. Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin ?Barış bir kere daha katledildi. Katilleri hiç affetmeyeceğiz? dedi.

BARIŞ İÇİN YOLA ÇIKTIK

Cumhuriyet Meydanı´nda bir araya gelen grup adına açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, analar ağlamasın, bebekler kıyıya vurmasın, barış ve kardeşlik olsun, kimse ölmesin´ diye büyük bir barış çığlığı başlatmak için Ankara´ya yola çıktıklarını söyledi. Şahin ne yazık ki karanlık güçler tarafından Ankara´nın göbeğinde patlatılan bombaların bu isteğe izin vermediğini kaydetti. Şahin bu saldırıda yaşamını yitirenlerin Barış Şehidi olduklarını şehit olan arkadaşlarını asla unutmayacaklarını bildirdi

DEVLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE KATLİAM 

Devletin gözü önünde izinli bir mitingde katliamın yaşandığını belirten Yüksel Şahin, "Ölü sayısı 100´ü aştı. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir ölüm. Biz metanetimizi yitirmeyeceğiz. Koşullar ne olursa olsun, ne kadar zor olursa olsun, barıştan, eşitlikten, kardeşlikten yana tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Artık katliamlara ´dur´ demenin zamanı geldi. Burada, katledilen yol arkadaşlarımızı anmak için buradayız. Nereden geldiğini bildiğimiz bombaları protesto etmek için buradayız. İçimiz yanıyor, ama asla sağduyumuzu kaybetmeyeceğiz. Bu ülkenin yurttaşları olarak asla şiddetin yanında olmadık, olmayacağız. Hepsinin hesabını mutlaka soracağız." dedi.

AMAÇLARINI BİLİYORUZ

Şahin, hiç kimsenin bu katliamın faili meçhul olduğunu söyleyemeye yetkisinin olmadığını belirterek ?Katilleri bildiğimiz gibi amaçlarını da biliyoruz. Amaçları bizi korkutarak amaçları bizi korkutarak, bizi yıldırarak bizi sindirerek on üç yıllık zulüm ve haksızlık düzenlerini sürdürmeye çalışmaktır. ?diye konuştu.

ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Mitinge kana bulayanlara seslenen Şahin,  ?Biz milyonlarca bu ülkenin genci kadını, işçisi, kamu emekçisi doktoru mühendisi olarak bütün vahşetinize bütün şiddetinize bütün katliamlarınıza rağmen eşit özgür demokratik bir ülkede bir arada yaşama kararlılığımızdan ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi yıldırmak bizi yıldırmak, bizi sindirmek gibi nafile işlere imza atanlara sesleniyoruz. Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. İnsanlık tarihi zalimlerin ve katliamcıların kanda boğulduklarına tanıklık etti.? şeklinde konuştu.

CHP DE DESTEK VERDİ

Meydandaki anma etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi de destek verdi. İl Başkanı Av. Ahmet Önal ve yönetim kurulu üyeleri Milletvekili adayları Hasan Biçer, Mustafa Demiral ve Merkez İlçe Başkanı ile partililer. Emek Platformuna bağlı sendika temsilcileri ile birlikte kol kola yürüyerek Cumhuriyet Meydanındaki toplantıya katıldılar. Toplantıya katılanlar çeşitli pankart ve sloganlarla saldırıyı protesto ettiler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ