İmece usulü temizlik

İmece usulü temizlik

Kırıkkale`nin Yuva Mahallesi`nde uzun zamandır temizlenmeyen sellikler, mahalle sakinleri temizleniyor. İlgili kurumun işini yapmaması yüzünden vatandaşlar daha fazla sıkıntı yaşamamak için kendi imkanları ile dolan sellikleri temizlemeye çcalışıyorlar

DSİ?ye ait sellikleri mahalle sakinleri kendi imkanları ile temizliyorlar
KAZMA KÜREK ÇALIŞIYORLAR
Yaz ayının gelmesiyle kazma küreği alan mahalle sakinleri, içi Ot çöp ve atık maddelerle dolan, çevreye kötü kokular yayan ve bir insan boyunu aşkın sazlıkları temizlemek için seferber oldu. Bunun yanı sıra kış mevsiminde de büyük sıkıntılara yol açan ve yağmurun yağmasıyla çevredeki apartmanların bodrum katına kadar vuran sellikler için mahalle sakinleri bir an önce çözüm bekliyor.
DSİ?YE DEFALARCA BAŞVURU YAPILMIŞ
Yuva Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Yılmaz "DSİ`ye verdiğim 4 dilekçenin karşılığında herhangi bir işlem yapılmadı. DSİ`nin gönderdiğim dilekçeye cevaben gönderdikleri evrakta makinelerinin olmadığını olduğu zaman buraya gönderileceğini beyan ettiler. Vatandaşlarımızla beraber kendi çaba ve gayretlerimizle sellikleri temizlemeye çalışıyoruz. DSİ`nin bu sellikleri temizleyecek bir makinesi yoksa vatandaşlarımızdan para toplayalım bu işi beraber yürütelim." dedi.
İMECE USULÜ ÇALIŞIYORLAR
Selliklerin bir an önce temizlenmesi için gayret ve çaba gösterilmesini isteyen Bahtiyar, "Sellik içine dolan pislikler vatandaşlarımızı tedirgin ediyor. Kışın ise su geldiği zaman taşkın oluyor. Kanalizasyon kokusu geliyor. Bu yüzden vatandaşlarımız çok perişan oldu. Okullar açıldığı zaman öğrenciler kokudan geçemiyor. Sellikler hatırladığımız kadarıyla en son 15 ? 20 yıl önce temizlenmişti. Sorunun çözümü için mahalle olarak bir an önce yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.
PİS KOKU MAHALLEYİ RAHATSIZ EDİYOR
Mahalle sakini Zabit Yağlı ise "Kanal kokusu geliyor ve kanalizasyonun aktığı gözle de görülüyor. Bir esnaf olarak gelen müşterilerim şikayetçi vatandaş olarak kendim de şikayetçiyim. Bir de yaz mevsimi olmasından dolayı sinekler geliyor. Kokudan duramıyoruz. Kanal tamamen dolmuş eğer sel gelmiş olsa şu anda sel suları gidecek yer bulamaz. Evlerimizi ve bahçelerimizi basar ve Allah göstermesin felaket olur. Ondan sonra da yapacak hiç bir şey yok. Temizlik yapılmadığı zaman vatandaş mutlaka zarar görecektir. Bir an önce yetkililerden sorunun çözülmesini bekliyoruz." diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ