İmamlara ezan kursu verilecek

İmamlara ezan kursu verilecek

İl Müftülüğü tarafından İl ve İlçelerden katılan 20 Din Görevlisine usulüne uygun ve güzel bir şekilde ezanı okumaları için Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi koro şefi yardımcısı Ali Osman Alaca?nın rehberliğinde hafta içi 3 gün 4?er saat

EZANI USULÜNE UYGUN OKUMAK ÇOK ÖNEMLİ

Kırıkkale İl Merkezi ve İlçelerde görev yapan İmam Hatip Ve Müezzin Kayyımların kursiyer olarak katılacağı kursla ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Bekir Gerek ?Ezanı en güzel bir şekilde okuyarak halkımıza sevdirmemiz lazım. Bunun için ezanı usulüne ve makamına uygun okumak çok önemli. İki ay sürecek kursta tasavvuf ve cami musikisi alanında çalışmalar yapılacaktır. Günde 5 vakit okunan ezanların her vaktinde ayrı, ayrı makamda okuma çalışması yapılmaktadır? şeklinde konuştu.

5 FARKLI MAKAMDA EZAN ÇALIŞMASI YAPILDI

Gerek konuşmasının devamında ise ?Sabah ezanı saba, öğle ezanı uşşak, ikindi ezanı rast, akşam ezanı segah ve yatsı ezanı hicaz olmak üzere 5 farklı makamda ezan çalışması yapılmaktadır. Kursu bitiren görevliler ile de Müftülük İlahi Korosu oluşturulacak? şeklinde konuştu. Kursa katılan Din Görevlileri de yaptıkları açıklamada? Bu kurs çok faydalı ve çok güzel düşünülmüş. Ezan güzel okuma konusundan çok şey öğreneceğimizden eminiz. İdarecilerimize çok teşekkür ediyoruz? şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü