İmam gelsin diye dua ediyoruz

İmam gelsin diye dua ediyoruz

Bir köy, onlarca hane, yüzlerce insan, mimarisi ile beğeni kazanan bir camii. Kazmaca köyünde bunlar var. Ama bir eksikle. Yaklaşık 4 aydır köyün imamı yok. Camiye kilit vuruldu. Cuma namazlarını komşu köylerde kılan köy ahalisi ise müftülüğe sesleniyor:

KAZMACA KÖYÜ 4 AYDIR İMAM BEKLİYOR

İmam gelsin diye dua ediyoruz

Bir köy, onlarca hane, yüzlerce insan, mimarisi ile beğeni kazanan bir camii. Kazmaca köyünde bunlar var. Ama bir eksikle. Yaklaşık 4 aydır köyün imamı yok. Camiye kilit vuruldu. Cuma namazlarını komşu köylerde kılan köy ahalisi ise müftülüğe sesleniyor: ‘Artık bir imam istiyoruz.’

ARTIK ÇÖZÜME KAVUŞTURULSUN

Merkeze bağlı Kazmaca köyü örnek köy projesine hazırlanan, fizikti altyapısını her geçen gün geliştirmeye çalışan bir köy. Merkeze yakın olması ve hane sayısının da fazla olması nedeniyle dikkat çeken köyün tayini çıkan imamının yerine yeni imam görevlendirilmeyeli tam 4 ay oldu. Köy halkı vakit namazlarını evlerinde kılıyor ancak Cuma ve Bayram namazları, kandil geceleri ibadet edecek cami bulamıyorlar. Konunun defalarca müftülüğe iletildiğini ancak ‘Yapılacak bir şey yok’  cevabı aldıklarını belirten köy halkı durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.

4 AYDIR BEKLİYORUZ

Birçok köyde imam ve öğretmen atamalarında sorunlar yaşanırken merkeze bağlı köylerde bu sorunların yaşanmasına anlam veremediklerini belirten köy sakinleri “Köyümüzün merkeze uzaklığı 25 dakika. Bir imam görevlendirilse ikametini dahi köyümüze almadan burada rahatlıkla görev yapabilir. Camimize kilit vuruldu, imam talebimizi defalarca ilettik. Müftülükten bize verilen cevap sadece beklememiz gerektiği oldu. 4 aydır bekliyoruz. Ölümüz olduğunda cenaze namazını kim kıldıracak diye düşünüyoruz” ifadelerinde bulundular. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü