İlla kaza mı bekleniyor?

İlla kaza mı bekleniyor?

ÖĞRENCİLER BÜYÜK RİSK ALTINDA OKULA GİDİP GELİYORLAR

İlla kaza mı bekleniyor?

Üzerinde yan yana üç okul bulunan ve Kırıkkale´nin en eski caddeleri arasında yer alan Mehmet Akif Caddesi gözle görülen ama çok da dikkat çekmeyen bir tehlikeyle karşı karşıya?

ÖNEMLİ BİR CADDE

Alparslan Pehlivanlı ve Alparslan Türkeş Bulvarlarını Kırıkkale´nin merkezine (çarşı) bağlayan en eski ve önemli caddelerden M. Akif Caddesinin bugüne kadar çok da gündeme gelmeyen bir özelliği son günlerde büyük tehlike arz etmeye başladı. Yan yana üç okul bulunan caddede, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde yoğunlaşan öğrenciler, bir anda kendilerini hiçbir güvenlik önleminin bulunmadığı caddede buluyorlar.

ÖĞRENCİ VE ARAÇ YOĞUNLUĞU AYNI SAATLERE DENK GELİYOR

Halk Eğitim Merkezi, Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesi ve İstiklal İlkokulunun yan yana sıralandığı caddede araç yoğunluğunun da hatırı sayılır seviyelerde olması birçok velinin korkulu rüyalar görmesine yol açarken öğrenci ve araç yoğunluğunun da aynı saatlere denk geliyor olması bu korkuyu artırıyor.

CADDEDE HATIRI SAYILIR YOĞUNLUKTA BİR TRAFİK VAR

5-10 yaş arası çocukların eğitim gördüğü İstiklal İlkokulunun böyle bir tehlikeyle daha fazla karşı karşıya olduğunu kaydeden bazı veliler, ?Bugüne kadar hiç kimsenin bu tehlikeye dikkat çekmemesini anlayamıyoruz. Caddede hatırı sayılır yoğunlukta bir trafik var. Özellikle sabah saatlerinde vızır vızır işleyen araçların arasından Allah´a emanet bir vaziyette çocuklarımızı okula götürmeye çalışıyoruz. Her an bir veliye ya da öğrenciye araç çarpmaması adeta mucize. Çünkü okul giriş ve çıkış saatlerinde dahi ne bir trafik polisi ne da başka bir yetkili görmedik? dediler.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK RİSK ALTINDA OKULA GİDİP GELİYORLAR

En azından yoğunluk yaşanan okul giriş ve çakış saatlerinde bu bölgede bir tedbir alınmasını talep eden veliler, ?Halk Eğitim Merkezinde eğitim görenler yetişkin oldukları için belki umursamıyor olabilirler ama o okulun araç giriş çıkışı bile çok büyük risk taşıyor. Lise öğrencilerini de belki nispeten bilinçli sayabilirsiniz ama ilkokul öğrencileri büyük risk altında okula gidip geliyorlar. Zaten üç okul yan yana ve belli zamanlarda alınacak bir tedbir için çok fazla personele de ihtiyaç yok. Belediyemiz tarafından konulan hız yavaşlatıcı tümsekler bu sorunu çözmek için yeterli bir önlem değil. Bu tümseklere rağmen birçok araç düz caddede hız da yapıyor. En kısa zamanda trafik ışığı ya da belli zamanlarda görevlendirilecek trafik polisi istiyoruz. Tedbir alınması için illa ölümlü kaza mı olmalı? diye konuştular.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü