İlkyardım sertifikası aldılar

İlkyardım sertifikası aldılar

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 04 – 06 Aralık 2013 tarihleri arasında Yahşihan Kaymakamlığı personeline Temel İlkyardım Eğitimi” semineri verildi.

İLKYARDIMIN ÖNEMİ Düzenlenen törene Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Sağlık Bakanlığı saha koordinatörleri Dr. Alaaddin Savaş Sanin, Uzm. Dr. Ergün Karahallı ile İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Murat Ağırtaş katıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun “Günümüze kadar ilimizde 1679 kişiye verilen bu eğitimi il genelinde her ailede en az bir bireye vermeyi, ilkyardım konusunda yeterli düzeye ulaşmayı amaçlamaktayız. İlkyardım becerisi, gerektiği hallerde bazı uygulamaları yapma, bazı uygulamaları da yapmama ya da yapılmasını engelleyici önlemler alma becerisidir.”

AMAÇ YAŞAM ŞANSINI ARTIRMAK
“Hasta / yaralının yaşam şansını arttırmak, oluşabilecek sakatlanmaları önlemek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için ilkyardım gereklidir. İlkyardımın doğru yapılabilmesi için de ilkyardım eğitimi zorunludur. Bu yüzden herkesi ilk yardım eğitimlerine davet ediyoruz.” dedi. Uzun eğitimde dereceye giren personele gösterdikleri duyarlı çabalarından dolayı takdirlerini bildirdi. Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen İlkyardımın önemine değinerek, “Kaza anında ilk yardım ve yerinde müdahale son derece önemli, kaza sonrası ölümlerin yarısına yakın bölümü ilk yardım eksikliğinden kaynaklandığını bilmekteyiz, bundan dolayı temel ilkyardım kursuna katılan ve başarı gösteren arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ